Skip to main content
V Posavju 5.6° C Petek, 3. februar 2023
09.09.2019
10:35
Grafika: Ansat TV
Občina Krško počasi zaključuje z izgradnjo obvoznice, ki bo bistveno pripomogla k prometni razbremenitvi samega mesta, skozi katerega se pelje 8000 vozil na dan - 1250m dolg krak je v sklepni fazi.

Kmalu dokončanje krške obvoznice

Predvidoma v novembru

KRŠKO Konec februarja so odprli tretji most čez Savo v Krškem in v juliju še manjkajoči del obvoznice od drugega mostu mimo Vipapa do krožišča pri tretjem mostu. Zdaj manjka samo še del mimo Žadovinka, ki se počasi bliža h koncu. Tako so v poletnih mesecih na južnem kraku obvoznice uredili odvodnjavanje in postavili robnike ter pod Eurogardnom uredili krožišče.

Vrednost skupnega projekta 14,4 milijona evrov - vrednost tega dela obvoznice okrog 6,5 milijona evrov

"Dela so trenutno v fazi asfaltiranja. Grobi asfalt je narejen, na asfaltu je potrebno narediti še kar nekaj dela. Vsa dela potekajo skladno z rokom in računam, da bo novembra letos obvoznica v celoti dokončana in predana namenu," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko.

Septembra še ureditev dveh slojev asfalta

Septembra imajo v načrtih še ureditev dveh slojev asfalta s postavitvijo odbojne ograje, ureditvijo cestne signalizacije ter javne razsvetljave. Ob tem bodo uredili tudi potrebno projektno dokumentacijo za komisijski in tehničnih pregled tega odseka.

Ob tem tudi asfaltiranje kolesarske povezave Krško - Žadovinek

Kot pravijo na Občini Krško, bodo v septembru začeli tudi z ureditvijo in asfaltiranjem navezave kolesarske povezave Krško - Žadovinek, na odseku od novega mostu v smeri Žadovinka do obstoječe kolesarske povezave. Ta kolesarska povezava mimo krškega pokopališča in Žadovinka mimo modelarjev do Breg je bila namreč ob izgradnji tretjega mostu čez Savo prekinjena v delu pod nekdanjim Novolesom.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja