Skip to main content
V Posavju 17.2° C Ponedeljek, 26. september 2022
27.04.2022
11:34
Ob svetovnem dnevu Zemlje, 22. aprila in svetovnem dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila, so se v sevniški knjižnici odločili, da s knjižnico semen obiščejo kmečko tržnico.

Knjižnica semen v Sevnici

SEVNICA Knjižnica semen deluje v knjižnici od konca letošnjega februarja, menili pa smo, da je prav, da se s to dejavnostjo pokažemo tudi izven knjižnice in jo na ta način še bolj približamo potencialnim uporabnikom, saj je prav, da ljudi opozarjamo na pomen samooskrbe in ohranjanje avtohtonih vrst rastlin. Pri projektu nas podpira tudi Posavski obzornik, ki sodeluje kot partner, in sicer kot razširjevalec multimedijskih novic o delovanju knjižnice semen v širše okolje in hkrati kot izvajalec akcije Vrtovi Posavja 2022.

V knjižnici smo za to priložnost pripravili reklamne zavitke semen ajde, bučk, ognjiča, bazilike in turških nageljčkov, ter jih z veseljem delili mimoidočim na tržnici v petek, 22. aprila 2022 ter tudi v knjižnici vsem, ki so nas obiskali v petek in soboto.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Sevnica):

Tudi za to priložnost so nam vsa semena podarili člani Društva za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Posavje, za kar smo jim zelo hvaležni, še posebej gospe Majdi Hriberšek, ki nam je na tržnici tudi delala družbo in nam pomagala pri promociji naše knjižnice semen.

Naslednji obisk tržnice načrtujemo v soboto, 7. maja, hkrati pa že sedaj vabimo vse občane, da obiščejo knjižnico in si brezplačno izposodijo semena in literaturo o pridelavi zelenjave.

Za Knjižnico Sevnica direktorica Anita Šiško

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja