Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
10.12.2021
11:04
Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki
Grafika: Mestna občina Krško
V Krškem so v četrtek, 9. decembra, podpisali pogodbo za izgradnjo kolesarske povezave Krško - Kostanjevica na Krki. Dela naj bi bila končana do aprila 2023, predaja povezave pa mesec dni pozneje.

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki

KRŠKO Župan Mestne občine Krško Miran Stanko in predsednik uprave družbe Kostak Krško Miljenko Muha sta ob prisotnosti župana občine Kostanjevica na Krki Ladka Petretiča v Krškem podpisala pogodbo za začetek del izgradnje kolesarske povezave Krško-Kostanjevica na Krki v dolžini 19,5 kilometra. Kolesarska povezava med občinama naj bi bila dokončana do maja 2023.

Gradnjo naj bi dokončali do maja 2023

Skupni projekt projekt krške in kostanjeviške občine je ocenjen na okoli 6,7 milijona evrov, občini bosta iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (iz Dogovora za razvoj regij) pridobili nekaj več kot 3,5 milijona evrov, iz državnega proračuna pa nekaj manj 890.000 evrov, preostanek bo strošek občin.

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki

Od Krškega pred Velikega Podloga in Križaja do Kostanjevice ter Prekope

Gradnja kolesarske povezave bo potekala v dveh sklopih, vsak od sklopov po območju posamezne občine. Trasa se bo začela na križišču pri stadionu Matije Gubca Krško, nadaljevala mimo pokopališča do Žadovinka, skozi Brege in Drnovo do Velike vasi, naprej v smeri Velikega Podloga po nadvozu nad avtocesto, v Velikem Podlogu se bo priključila na državno cesto Drnovo-Križaj, od Križaja do Kostanjevice ter se zaključila v Prekopi.

Pomen projekta za trajnostno mobilnost in turizem

Kot so po podpisu pogodbe sporočili z Občine Krško, sta oba župana poudarila pomen projekta za trajnostno mobilnost in turizem, hkrati pa je nov skupni medobčinski projekt dokaz o dobrem sodelovanju posavskih občin. Takoj po podpisu pogodbe bodo izvajalca uvedli v delo, začetek del pričakujejo v kratkem, odvisno od vremenskih razmer. Zaključek gradbenih del je načrtovan sredi aprila 2023, primopredaja pa v maju 2023.

(eP)

krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja