Skip to main content
V Posavju 14.3° C Sobota, 1. april 2023
10.05.2019
14:03
Foto: arhiv ePosavje
V soboto, 11. maja, bo na Lisci potekal dogodek z nazivom »Kolo fest 2019«, ki bo povezal raznolike kolesarske vsebine.

Dogodek je del čezmejnega projekta »Interpretacija naravne in kulturne dediščine za aktiven oddih – Ride & Bike II«, ki je sofinanciran s sredstvi Interreg Slovenija-Hrvaška 2014–2020. Projekt je namenjen promoviranju jezdenja in kolesarjenja v Posavju ter širše v Sloveniji in na Hrvaškem. Partner iz sevniške občine je KŠTM Sevnica, ki vsebine udejanja v sodelovanju s Kolesarskim društvom Sevnica.

Od 8.30 do 13.00 bo organiziran MTB tečaj na območju Lisce za odrasle in otroke, pred Tončkovim domom bodo predstavljena E-kolesa z možnostjo krajše poskusne vožnje. Med 9.30 in 12.30 bo v prostorih Tončkovega doma potekala delavnica. Predstavljena bosta projekt Ride & Bike II in strategija razvoja turizma občine Sevnica, katere pomemben del tudi kolesarjenje.

S strani Planinske zveze Slovenije bodo predstavljeni zakonski okvirji in omejitve gibanja v naravi s kolesi ter umeščanja mreže turno-kolesarske poti v Sloveniji, predstavljene bodo možnosti trženja gorskega kolesarstva kot turističnega produkta, potekala pa bo tudi predstavitev poteka umeščanja in izgradnje namenske kolesarske poti z Lisce. Popoldanski del bo od 14. do 17. ure namenjen vodenemu turističnemu MTB izletu po okolici Lisce.

Občina Sevnica

lisca
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja