Skip to main content
V Posavju 3° C Četrtek, 1. december 2022
24.02.2021
20:18
Foto: ePosavje.com
Upravna enota Krško je januarja letos izdala odločbo o novi razdelitvi zemljišč 173 udeležencem na komasacijskem območju Veliki Podlog.

Nova razdelitev zemljišč na komasacijskem območju Veliki Podlog

Zemljišča v dveh katarskih občinah

KRŠKO Na Upravni enoti Krško so na območju s površino 138,1 hektarjev, delno v katarski občini Veliki Podlog in delno v katarski občini Drnovo, so agrarno operacijo vložili 411 parcel, z odločbo o novi razdelitvi pa so lastnikom dodelili 215 zemljišč. "S tem je bil dosežen osnovni namen komasacije, in sicer, da se zemljišča na določenem območju zložijo in ponovno razdelijo med prejšnje lastnike tako, da dobi vsak čimbolj zaokrožena zemljišča," so sporočili z Upravne enote Krško.

Namen komasacije dosežen

V skladu s Pravilnikom o registru kmetijskih gospodarstev (RKG) so po seznanitvi komasacijskih udeležencev z novo dodeljenimi zemljišči v RKG po uradni dolžnosti izbrisali GERK-i (grafična enota rabe kmetijskega gospodarstva) in bloki na območju komasacije.

Poziv lastnikom zemljišč na komasacijskem območju

"Lastnike zemljišč na komasacijskem območju pozivamo, da si na upravni enoti rezervirajo termin za sestanek za vris novih GERK-ov," dodajajo.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja