Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
26.06.2020
13:36
Obnova bazena v Sevnici
V soboto so na obnovljenem sevniškem bazenu odprli kopalno sezono. Na novinarski konferenci, ki je potekala v petek, so predstavili potek obnove bazena.

Končana celovita prenova sevniškega olimpijskega bazena

Po 33 letih uporabe celovita prenova bazena

SEVNICA Obnova Bazena Sevnica je bila zaradi dotrajanosti bazenske školjke in zastarelosti tehnologije za ustrezno pripravo kopalne vode nujna. Obnova je potekala v dveh fazah, v letih 2019 in 2020, pove župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. "Po 33 letih rabe je prišlo do res celovite prenove bazena – bazenske školjke v lanskem letu, in sicer še pred kopalno sezono, tako da je bila lanska kopalna sezona v prenovljeni bazenski školjki in ob stari strojnici, ki je pripravljala vodo v starih filtrih. Lanska sezona je bila uspešno zaključena, s prvim septembrom pa smo začeli z obnovo bazenske strojnice, tako da je zdaj prenovljeno vse."

"Verjamem, da bo za nekaj desetletij bazen lahko služil svojemu namenu"

Sama investicija je zahtevala milijon dvesto tisoč evrov vložka, kar je izredno veliko, dodaja sevniški župan. "A vendar je kvalitetna prenova zahtevala ta sredstva in verjamem, da bo za nekaj desetletij ta bazen oz. prenova lahko služila svojemu namenu." Direktorica KŠTM Sevnica, ki je upravljavec bazena, Mojca Pernovšek pravi, da so po lanski sezoni, ki je bila nekoliko slabša zaradi vremenskih razlogov in zaradi strojnice, ki je bila nekoliko dotrajana, veseli, da se je investicija zaključila ter da je Občina Sevnica k temu pristopila in vsako leto nekaj sredstev vložila v obnovo. "Danes lahko rečemo, da je bazen zelo primeren za uporabo, da lahko na lažji način upravljamo z vodo in kljub temu, da smo že znani po dobri vodi, bo to zdaj avtomatizirano lažje, z manj strahu, kako bo vsak dan znova potekal."

Kako bo potekala kopalna sezona?

Upoštevajte priporočila in varnostne ukrepe

Mojca Pernovšek, direktorica upravljalca bazena KŠTM Sevnica, je ob tem predstavila načrte za letošnjo kopalno sezono. "Čas je pač tak, da moramo upoštevati določena priporočila zaradi varnosti obiskovalcev in nas samih. Kljub temu smo pripravili pester program, ki ne bo zaostajal za preteklimi leti. Poskrbeli bomo za animacije za najmlajše ob četrtkih, ob ponedeljkih, sredah in petkih bomo imeli aerobiko, poskrbeli bomo tudi za druge animacije v in ob vodi, dajali bomo priporočila in obiskovalce spodbujali k upoštevanju teh varnostnih ukrepov – da se ob vhodu na bazen razkužijo in da upoštevajo varnostno razdaljo."

"Nadejamo se dovolj velikega števila obiskovalcev"

V Sevnici so prepričani, da z izvajanjem teh programov lahko dajejo zgled, čeprav imajo s tem določene dodatne obveznosti. "Naša posebnost je, da vsakemu obiskovalcu omogočimo tudi uporabo ležalnikov. Senčnike in ležalnike bomo to sezono morali dodatno razkuževati po vsaki uporabi, a vendar se nadejamo dovolj velikega števila obiskovalcev, predvsem zato, ker pokrivamo tako Sevnico kot Mirnsko dolino in zasavski del." Prihajajo družine, mlajši posamezniki in prepričani so, da bodo s sezono zadovoljni, če jim bo le vreme služilo, je prepričana Pernovškova.

Turistično zanimiv objekt

Župan Ocvirk ob tem dodaja, da je "v tem kompleksu športno-rekreativnih in turističnih objektov bazen bistven element. Verjamem, da v tej sezoni ne bo namenjen le za rekreacijo in zabavo, vendar da bo tudi turistično zanimiv objekt, kajti pohodniki, kolesarji, tudi ribiči bodo v delu koristili ta bazen kot dodatno ponudbo, če bodo nekaj dni preživeli v Sevnici ali okolici na nekem aktivnem oddihu."

sevnica
bazen sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice