Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
30.09.2021
13:28
Gradnja krožišča v Brestanici
Foto: ePosavje.com
Voznice in vozniki med Krškim in Brestanico ter Krškim in Sevnico si lahko oddahnejo. Nič več čakanja na semaforju, nič več jutranjih objav o čakalnih dobah na mejnem prehodu Brestanica jug.

Krožišče v Brestanici, na glavni cesti Krško - Sevnica

KRŠKO Ko se po desnem bregu reke Save peljete iz Krškega v Sevnico, se boste težko izognili Brestanice. Prometna situacija v križišču za Brestanico je bila več let, najmanj rečeno, kaotična. Nepregledno vključevanje na cesto iz smeri Brestanice, kjer je še posebej v poznem poletnem času veliko težav povzročala koruza. In ko temu dodamo vse več prehitrih voznikov, predvsem na ravninskem delu iz Krškega proti Sevnici, dobimo žal več prometnih nesreč. In žal tudi s smrtnimi žrtvami. 

Dve leti po uvrstitvi v Načrt razvojnih programov

Upajmo, da je to zdaj to. Dobri dve leti potem, ko je Direkcija Republike Slovenije za ceste 17. septembra 2019 v Načrt razvojnih programov uvrstila 90 novih projektov in med njimi tudi prenovo križišča v krožišče v Brestanici, krožišče stoji. Živi. Diha. 

Kako so gradili krožišče ...

Ob uvrstitvi projekta v Načrt razvojnih programov so razpisno dokumentacijo že imeli narejeno, v poletju 2020 so objavili razpis za preureditev krožišča in novembra rezultate izbora izvajalca del. Na izbor je prišla pritožba, naročilo so preselili na Državno revizijsko komisijo in po majskem podpisu pogodbe so 16. junija začeli z gradbenimi deli. 

14 dni pred rokom

Rok za dokončanje del je bil 14. oktober, a so prvi avtomobili po novem krožišču zapeljali že konec prejšnjega tedna.

(bš, eP)

krško
ceste
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja