Skip to main content
V Posavju 8.9° C Četrtek, 30. marec 2023
21.02.2022
12:31
Knjižnica semen, Sevnica
Grafika: ePosavje.com
Ali ste vedeli, da si lahko v Knjižnici Sevnica (kot tretji slovenski knjižnici) izposodite tudi semena in tako prispevate k vzgoji novih rastlin?

Knjižnica semen v Sevnici

SEVNICA Konec februarja bo v sevniški knjižnici pričela delovati Knjižnica semen, namenjena vsem posameznikom, ki doma pridelujejo svoje vrtnine, se zavedajo pomena zdravih domačih semen, ohranjanja avtohtonih vrst rastlin ter so pripravljeni za skupno dobro darovati nekaj svojega časa in truda.

S Knjižnico semen so začeli v Novi Gorici

Iz Knjižnice Sevnica sporočajo, da si boste lahko poleg semen iz bogate knjižnične zbirke lahko izposodili tudi literaturo o kakovostni pridelavi sadik in semen. V Sloveniji je s Knjižnico semen prva začela Goriška knjižnica Franceta Bevka, in sicer leta 2019.

V sredo predstavitev projekta

"V okviru predstavitve novega projekta pa Knjižnica Sevnica organizira tudi spletno predavanje inženirke agronomije, kmetijske svetovalke ter avtorice številnih knjig o pridelavi zelenjave na vrtu Miše Pušenjak, ki bo predavala o pomenu kakovostne vzgoje sadik in pridelavi semen.  Predavanje z naslovom Od rastline do semena: o kakovostni vzgoji sadik in semen bo potekalo v sredo, 23. februarja 2022, ob 18. uri na Zoom povezavi, ki jo najdete tudi na spletni strani Knjižnice Sevnica in FB profilu knjižnice," so še sporočili iz Knjižnice Brežice.

(eP)

knjižnica sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja