Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
30.03.2022
09:55
Območno združenje slovenskih častnikov, Krško
Foto: OZSČ Krško
Na redni letni in volilni konferenci Območnega združenja častnikov Krško v Gostišču Senica na Senovem se je v petek, 25. marca 2022 zbralo 64 udeležencev. V združenje je včlanjenih 150 članov.

Redna konferenca Območnega združenja častnikov Krško

KRŠKO Obširni program dela za leto 2021 jihm je uspelo izvesti s pomočjo članov predsedstva in Občine Krško, Zveze slovenskih častnikov ter prijateljskih združenj. Vojaško orientacijskega pohoda od Ribnika v Resi v Krškem na Kremen se je  22. maja udeležilo 24 članov združenja. "Izvedli smo številna strelska usposabljanja in urjenja članov OZSČ Krško z raznovrstnim orožjem. Sodelovali smo z ostalimi veteranskimi organizacijami pri proslavah, tekmovanjih, srečanjih in strelskih tekmovanjih," so zapisali v sporočilu. Sredi junija 2021 se je 45 članov združenja udeležilo Vojaško strokovne ekskurziji v Mežici, v septembru so se člani udeležili pohoda od Velike vasi do Topola, oktobra je 35 strelcev tekmovalo na strelskem tekmovanju za memorial Albina Bogolina.

Na redni letni in volilni Konferenci OZSČ Krško so sprejeli poročila za leto 2021 in sprejeli program dela in finančni načrt za leto 2022. Branko Slivšek je bil ponovno izvoljen za predsednika, Branislav Čuk za podpredsednika, Vida Slivšek za sekretarko in Ladislava Čuk za blagajničarko. V letu 2022 vodstvo združenja načrtuje druženja v novih, še ne obiskanih krajih v obliki strokovnih ekskurzij, vojaško orientacijskih pohodov in strelskih dejavnosti.

Fotogalerija (Foto: OZŠČ) 

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja