Skip to main content
V Posavju 1.3° C Petek, 28. januar 2022
19.03.2020
20:37
Koronavirus, 19. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Koronavirus v Posavju, četrtek, 19. marec. Spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več v nadaljevanju iz minute v minuto.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami
Ostani doma

ČETRTEK, 19. MAREC 2020

(20:36) Na Bregani tovornjakarji še vedno trobijo

Kot nam je sporočil bralec, tovornjakarji na Bregani še vedno trobijo in čakajo na prestop meje. "Zakaj to počnejo, ne vem," pravi bralec.

(19:50) Kako je bilo danes v Brežicah?

V Brežicah večina trgovin kontolira vhode v prodajalne po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, nekatere imajo na voljo razkužillo, nekatere tudi rokavice (za sadje), bencinske črpalke in nekatere trgovine imajo urejene panele pred blagajnami.

Fotogalerija (Foto: RenZor):

(19:15) Prepoved zbiranja in gibanja na javnih površinah

Slovenija še naprej zaostruje ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa. Uradni govornik kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije Jelko Kacin je za Radio Slovenija povedal, da bodo državljanke in državljani od polnoči dalje v trgovino, službo in po opravkih morali hoditi eden po eden. O tem naj bi prebivalce prek vseh mobilnih operaterjev obvestili s SMS sporočili. Za posameznike, ki bodo omenjeni ukrep kršili, je predvidena kazen od 70 do 400 evrov. Nadzor naj bil izvajala policija.

(15:53) Dopoldne v Kostanjevici na Krki (Foto: bralka)

Kostanjevica na Krki, 19. marec 2020

(15:55) Poziv prostovoljcem v občini Krško obrodil sadove

Poziv prostovoljcem v občini Krško je obrodil sadove, javilo se jih je 45. Z Občine Krško zdaj pozivajo starše iz "nujnih služb" brez varstva otrok.

(14:48) Do 14. ure 319 potrjenih okužb, 9860 testiranj

V Sloveniji je bilo do 14. ure potrjenih 319 okužb z novim koronavirusom, medtem ko so opravili 9860 testiranj, so objavili na spletni strani ministrstva za zdravje. V bolnišnicah je po navedbah vodje strokovne skupine za podporo vladnemu kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije, Bojane Beović okoli 40 bolnikov s covidom-19.

(09:59) 14 dodatnih kontejnerjev za potrebe zdravstvenih domov

Civilna zaščita Republike Slovenije je v sredo pripravila navodila za izmensko delo v poklicnih gasilskih enotah.

Delavci FURSa na pomoč na URSZR

Na izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je bilo poslano sporočilo, da jim bodo na pomoč na njihovo pobudo priskočili javni uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije.

14 dodatnih kontejnerjev

Ob tem so prejeli zahtevke za postavitev dodatnih 14 kontejnerjev za potrebe zdravstvenih domov, ki jih bodo v prihodnjih dneh postavili na Bledu, Domžalah, Ivančni Gorici, Ptuju, Sežani, Slovenski Bistrici, Škofji Loki in Šmarjah pri Jelšah.

(09:56) POMEMBNO OBVESTILO za vse, ki se vračate domov preko Zagreba

Croatia Airlines v četrtek, 19. marca, še leti na relacijah do Zagreba iz Frankfurta, Münchna, Amsterdama, Bruslja, Pariza, Züricha in Sarajeva. V petek, 20. marca, ukinjajo povezavo iz Frankurta, možne so izredne spremembe. "Obvezno let preverite s prevoznikom," pravijo na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu.

(09:55) Dobrodošli v nov dan, četrtek je, 19. marec 2020

Nov dan, četrtek, 19. marec. In novo spremljanje razvoja dogodkov, povezanih z epidemijo virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi.

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja