Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
28.03.2020
11:28
Koronainfo, 27. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Koronavirus v Posavju, petek, 27. marec. Spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več v nadaljevanju iz minute v minuto.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

PETEK, 27. MAREC 2020

(15:26) V Sevnici začasna zaustavitev izvajanja vseh razpisov in pozivov

Občina Sevnica je 24. marca objavila Sklep o začasni zaustavitvi izvajanja vseh javnih razpisov in javnih pozivov o dodeljevanju proračunskih sredstev v občini Sevnica v letu 2020.


(14:43) Kako smo v Posavju?

18.369 testiranj, 632 potrjenih okužb

Do 26. 3. 2020 do 24. ure je bilo opravljenih 18.369 testiranj, od tega je bilo 638 pozitivnih testov.  Po epidemioloških podatkih, ki so jih na NIJZ prejeli do sedaj, gre za 632 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, dve osebi pa sta testiranje opravili v tujini.

Največ oseb iz osrednjeslovenske statistične regije, Posavci smo pri številki 7

Med vsemi potrjenimi primerih je največ (221) oseb iz osrednjeslovenske statistične regije, 117 iz savinjske in 84 iz jugovzhodne Slovenije. Z območja posavske statistične regije je zaenkrat uradno potrjenih še vedno 7 primerov, brez spremembe glede na zadnjih nekaj dni. Trije primeri iz občine Bistrica ob Sotli in po dva iz sevniške ter brežiške občine.


(14:30) Vrednostni bon za Apartma Vinska Trta

Ribnica, Jesenice na Dolenjskem

Trenutne izredne razmere povezane z korona virusom (COVID-19) so močno vplivale na številna podjetja in na zaposlene ter prizadele marsikaterega posameznika in družine. "Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji je vplival tudi na naše podjetje, da smo do nadaljnega morali zapreti vrata svoje nastanitve Apartma Vinska Trta," pravijo v sporočilu.

"V teh časih bomo pridobili popolnoma nove izkušnje"

Za nami je prvi teden izrednih razmer in popolnoma novih okoliščin, tako v službenem kot domačem življenju. "Hočeš ali nočeš bomo v teh časih pridobili popolnoma nove izkušnje, mnogi pa tudi drugačen pogled na vrednote današnjega časa. Prav gotovo pa bomo iz te situacije prišli bogatejši, narediti pa moramo vse kar je v naši moči, da se ostanemo zdravi," še dodajajo.

Vrednostna bona za 50 in 100 evrov

V projektu gre za mnoge, ki so se znašli v stiski oziroma za tiste, ki se še bojo. Zakonca Sara in Janko Tomšič s spletno platformo najdibon.si nudita podporo in upanje podjetnikom v Sloveniji, da preživijo v teh negotovih časih s prodajo vrednostnih bonov za storitev ali izdelek, katere bi po koncu epidemije ljudje tako ali tako potrebovali. Slovenskim podjetnikom bi to pomenilo podporo in upanje, da prebrodijo težke čase. Prav ta pobuda je botrovala, da sta se z ženo odločila za prodajo vrednostnih bonov. V ponudbi za prodajo imajo dva vrednostna bona - vrednostni bon za 50 evrov in vrednostni bon za 100 evrov.

Veljavnost bonov je 18 mesecev

Veljavnost bonov je 18 mesecev, izkoristijo se izključno ob bivanju v nastanitvi Apartma Vinska Trta, termin pa je odvisen od razpoložljivosti. Nakup Vrednostnih Bonov in povpraševanje lahko opravite s klicem na telefonsko številko 041416920 ali na mail apartma.vt@gmail.com.

(11:58) Petek: 632 okužb s koronavirusom

V četrtek so v Sloveniji zabeležili 70 novih okužb z novim koronavirusom, skupaj je tako potrjenih 632 primerov. Do včeraj so opravili 18.369 testiranj, samo včeraj 1075.

V četrtek 90 hospitaliziranih oseb

Hospitaliziranih je bilo 90 oseb, 22 jih je bilo na intenzivni negi, je navedla vlada. Včeraj sta zaradi covida-19 umrli dve osebi, tako da je število umrlih naraslo na šest.

(11:48) Četrtek: 577 pozitivnih testov

Do srede, 25. marca 2020 do 24. ure je bilo opravljenih 17.294 testiranj, od tega je bilo 577 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 562 oseb, pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, dve osebi pa sta testiranje opravili v tujini.

(11:38) Dobrodošli v nov dan, petek je, 27. marec 2020

Nov dan, petek, 27. marec. Dva tedna od ostrejših ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi!

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja