Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
16.03.2020
21:56
Posavje, korona, 16. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Koronavirus v Posavju. Na spletnem mestu ePosavje.com spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več informacij v nadaljevanju.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

PONEDELJEK, 16. MAREC 2020

(20:24) (!!!) Ne nasedajte neresničnim objavam o okužbah zdravstvenih delavcev

Iz Zdravstvenega doma Krško javnost prosijo, da ne naseda neresničnim objavam nekaterih posameznikov na družbenih omrežjih o okužbah zdravstvenih delavcev, saj s tem širijo paniko in sprožijo val nepotrebnih telefonskih klicev na telefone, ki so namenjeni za svetovanje pacientom.

(19:23) Od torka začasna prepoved izvajanja tehničnih pregledov

V torek se začasno prepoveduje izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil (obvezno in kasko), se bo podaljšala do 16. maja 2020.

(18:19) Na Ansat TV tudi danes informativni blok KORONAINFO

Na posavski televiziji tudi v ponedeljkovem popoldnevu pripravljajo informativni blok KORONAINFO - ob 19. uri, 19.30, 20. uri, 20.15 in po 22. uri. V naslednjih dneh bodo pripravili dnevni povzetek najpomembnejših informacij. Povejte babicam, dedkom in vsem ostalim.

(17:50) Na Ministrstvu za finance pripravljajo rešitve

Za ublažitev finančnih posledic epidemije

Na Ministrstvu za finance pravijo, "da je prva prioriteta porabe javnega denarja reševanje človeških življenj in zagotavljanje zdravljenja vseh obolelih. V Ministrstvu za finance pripravljamo tudi rešitve, s katerimi se bodo za podjetja in podjetnike ublažile finančne posledice epidemije. Vlada je v soboto zaradi izredne situacije – razglasitve epidemije in močno poslabšanih kazalnikov gospodarskih gibanj – začasno zadržala sredstva in jih preusmerila v proračunsko rezervo. Ta denar je namenjen in se bo porabil za zdravljenje ljudi ter za aktivnosti, ki bodo omejile širjenje epidemije koronavirusa in kasneje odpravile njene posledice."

Podaljšali se bodo roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije

Ob tem dodajajo, "da se bodo z rešitvami za podjetja in podjetnike podaljšali roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES). Omogočil se bo tudi odlog plačila določenih finančnih obveznosti. Ukrepi se bodo nanašali tako na finančni, kot na administrativni vidik poslovanja podjetij in podjetnikov. Vsi ukrepi za preprečevanje in lajšanje posledic epidemije bodo v veljavo stopili pravočasno."

(17:49) Sevniški župan Srečko Ocvirk za ePosavje.com

"Težko je ostati povsem miren, a nastala situacija ostaja pod nadzorom"

"V dobrih dveh tednih meseca marca so se razmere v državi in v celotni družbi povsem spremenile. Kljub temu, da je glede na potek in razvoj dogodkov, ki jih vsakodnevno spremljamo preko medijev in Facebooka težko ostati povsem miren, pa vam občanke in občani sporočam, da nastala situacija ostaja pod nadzorom," je ob tem za ePosavje.com povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

(16:48) 6712 testiranj, 253 potrjenih okužb z novim koronavirusom

Do 14. ure je bilo v Sloveniji 253 potrjenih okužb z novim koronavirusom, opravljenih je bilo 6712 testiranj.

(13:50) Zaprta drevesnica HPG v Brežicah

Obvestilo velja do nadaljnjega

Na podlagi odloka Vlade Republike Slovenije o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, zaradi korona virusa (COVID – 19) so do nadaljnjega zaprli drevesnico HPG v Gornjem Lenartu v Brežicah.

"Obnašajmo se odgovorno. Ostanimo doma. Ostanite zdravi"

"Spremljajte nas na naši Facebook strani, kjer vas sproti obveščali o novicah in morebitnih spremembah. Obnašajmo se odgovorno. Ostanimo doma. Ostanite zdravi," dodajajo v sporočilu.

(12:38) "Naš zdravnik dr. Božiček ni okužen"

"Spoštujmo navodila"

Župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak je sporočil, "da naš zdravnik dr. Franci Božiček pri svojem delu in poslanstvu, ki ga opravlja, ravna zelo odgovorno in upošteva vsa varnostna pravila. Opravil je testiranja in ni okužen. Zato verjamem, da se na njega lahko zanesemo tudi v naprej. Ni pa izključeno, da se kdorkoli od nas, ki moramo opravljati svoje delo, ne bo okužil. Zato še enkrat: spoštujmo navodila, saj bomo s tem pokazali, da nam je mar za sebe in druge okrog nas."

(11:15) V Krškem ustavljen mestni promet

Občina Krško obvešča je s ponedeljkom v občini začasno ustavila mestni potniški promet - mestni avtobus, saj gre za nujen ukrep pri omejevanju širjenje okužbe s koronavirusom.

(10:20) KRŠKO: Telefonska številka za pomoč občanom v stiski: 041 730 192

Za vse starejše občane v stiski, ki v času ukrepov proti širjenju koronavirusa potrebujejo pomoč za dostavo hrane, zdravil in ostalih nujnih potrebščin, pa nimajo nikogar od svojcev ali znancev, ki bi jim lahko pomagal, je Občina Krško objavila posebno telefonsko številko 041 730 192.

(09:48) Od torka prekinjen promet na letališčih

V Sloveniji je trenutno prepovedano opravljanje mednarodnega rednega in posebnega prevoza potnikov ter letenje zrakoplovov splošnega letalstva iz Italije, Kitajske, Južne Koreje, Irana. Od torka, 17. marca 2020, bo prekinjen potniški promet na letališčih.

(09:47) "Bolniki v ambulante še vedno prihajajo po nepotrebnem"

Iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območne enote Krško, imajo obvestilo za vse, ki k osebnim zdravnikom še vedno odhajajo po nepotrebnem, "kar je v trenutnih izrednih razmerah zelo neprimerno. Tak neprimeren in nepotreben obisk ambulant osebnih zdravnikov je tudi obisk, ko zavarovana oseba želi predpis novih receptov za zdravila, kljub temu, da konkretne zavarovane osebe z njimi še razpolagajo, da imajo celo obnovljiv recept, na osnovi katerega si lahko v naslednjem obdobju še zagotavljajo zdravila, ki jih potrebujejo za zdravljenje."

(09:15) Dobrodošli v nov dan

Nov dan, novo spremljanje razvoja dogodkov, povezanih z epidemijo virusa COVID-19 v Posavju. Čez 3, 2, 1...

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja