Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
31.03.2020
10:00
COVID-19: Krško, 30. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Koronavirus v Posavju, ponedeljek, 30. marec. Spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več v nadaljevanju iz minute v minuto.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

PONEDELJEK, 30. MAREC 2020

(19:54) V Sevnici dostop do lokalnih proizvodov mogoč po naročilu

Mlekomat in jajcemat delujeta

Kmečka tržnica v Sevnici skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 ostaja zaprta, prav tako je zaprta ribarnica. Kljub temu pa oskrba prebivalstva z lokalnimi proizvodi ni zaustavljena. Občanke in občani lahko koristijo mlekomat in jajcemat v Sevnici v neposredni bližini tržnice. Ponudniki vsebino avtomatov redno polnijo, pri tem pa strogo upoštevajo vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Upoštevajte vsa navodila pristojnih služb

Občina Sevnica je pripravila tudi seznam ponudnikov lokalno pridelane hrane, ki je objavljen na spletni strani občine, s kontaktnimi podatki ponudnikov. Občanke in občani se lahko z izbranim ponudnikom poljubno dogovorijo za način nakupa in dostave, pri tem pa morajo slediti vsem varnostnim ukrepom za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. Pri oddaji in plačilu živil je tako potrebno uporabljati zaščitno opremo in razkužila, način prevzema pa dogovoriti tako, da med kupcem in ponudnikom ne pride do neposrednega stika oziroma, da je stik opravljen na priporočeni razdalji.

Zagotoviti dobavo z lokalno hrano

"Občina Sevnica želi s tovrstno aktivnostjo aktivno prispevati k omilitvi posledic razglašene epidemije koronavirusa na lokalno kmetijstvo in potrošnikom zagotoviti dobavo z lokalno hrano," pravijo v sporočilu.

(19:47) Razkuževanje v okolici blokov v Krškem

Tako je bilo danes na krških cestah.

Razkuževanje v Krškem
Slovenija, 30. marec 2020

(14:46) Od nedelje potrjenih 756 primerov, 115 oseb hospitaliziranih

28 jih zdravijo v intenzivni negi

V nedeljo so našteli 26 okužb z novim koronavirusom, skupaj je v Sloveniji tako potrjenih 756 primerov, hospitaliziranih je 115 bolnikov s koronavirusno boleznijo, 28 jih zdravijo v intenzivni negi. V zadnjem dnevu pa niso zabeležili nobene nove smrti bolnikov s potrjeno okužbo, je v izjavi za javnost sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar.

(12:04) Prepovedano vsakršno kolesarjenje na javnih površinah

Razen za obisk trgovine ali zdravnika

S Kolesarske zveze Slovenije so sporočili, da je zaradi zaostritve ukrepov od danes do preklica prepovedano vsakršno kolesarjenje na zunanjih površinah, razen, če se s kolesom opravite po nujnih opravkih, kot je na primer obisk trgovine oziroma zdravnika. Vsaka vožnja, vsak trening zunaj odpade, tako za poklicne, kot za rekreativne kolesarje.

(08:51) V Brežicah akcija zbiranja računalnikov za osnovnošolce

V času spremenjenih razmer tudi otroci potrebujejo našo pomoč, tokrat za potrebe nemotenega izvajanje osnovnošolskega pouka na daljavo v času epidemije. V občini Brežice je stekla akcija zbiranja računalnikov za osnovnošolce. > VEČ

(08:13) Dobrodošli v nov dan, ponedeljek, 30. marec 2020

Nov dan, ponedeljek, 30. marec. Gremo v tretji teden ostrejših ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi!

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
radeče
video

Pridružite se nam