Skip to main content
Torek, 26. september 2023
22.04.2020
20:25
Koronainfo, 30. marec 2020
Foto: ePosavje.com
Koronavirus COVID19 v Posavju, sreda, 22. april. V nadaljevanju novice spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli kaj sporočiti? Beri naprej.

Kaj morate vedeti o koronavirusu COVID19?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu COVID19:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

SREDA, 22. APRIL 2020

(20:20) Kaj je novega na območju Civilne zaščite Zahodno Štajerske regije?

300 potrjeno okuženih z virusom COVID19

Po podatkih NIJZ so na območju Zahodno Štajerske regije potrjene okužbe v 25 občinah, ena več kot včeraj. Število okuženih se je v zadnjih 24 urah povečalo za eno osebo in jih je na območju regije skupno 300.

Šmarje pri Jelšah, Celje

Po podatkih NIJZ se v zadnjih 24 urah število okuženih povečalo za 1 osebo, skupno 175. Pomoč pri oskrbi v Domu starejših občanov je izvajalo 22 oseb. V Splošni bolnišnici (SB) Celje je hospitaliziranih 13 oseb, od tega na oddelku COVID osem bolnikov in na intenzivni negi pet bolnikov, odpuščena je bila ena oseba. Pred SB Celje je postavljen šotor za izvajanje dekontaminacije reševalcev in njihove opreme.

Pomoč občanom

Člani 6 območnih združenj Rdečega križa Slovenije so delili ogroženim prebivalcem dnevne tople obroke, nudili pomoč pri dostavi nujnih življenjskih potrebščin, zaščitnih mask, plačevanju položnic in izvajali telefonsko psihosocialno podporo.

(20:15) Vlada na dopisni seji tudi o aktivnostih v povezavi s COVID-19

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o omejitvi izdaje zdravil za uporabo v humani medicini pri izvajalcih lekarniške dejavnosti ter o povečanju izdelave dezinfekcijskih sredstev za površine in roke. Določila je tudi obseg sredstev za financiranje dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije ter izdala sklep o izmenjavi podatkov o karanteni med NIJZ in Policijo.

(14:57) V Posavju ostajamo pri 13 uradno potrjenih primerih

44.435 testiranj, 1353 pozitivnih oseb

Do torka, 21. aprila 2020 do 24. ure, je bilo opravljenih 44.435 testiranj, od tega je bilo 1364 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli na NIJZ, gre za 1353 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, štiri osebe pa so testiranje opravile v tujini. V Posavju ostajamo pri številki 13.

(12:44) Civilna zaščita: "Nekateri prejemniki vračajo zaščitne maske"

"Povečuje se število reklamacij zaradi neustrezne kakovosti zaščitnih mask"

Na Civilni zaščiti pravijo, da so prejeli več prošenj za pomoč zasebnih zdravstvenih organizacij pri dobavi zaščitne opreme, ki naj bi v kratkem ponovno začele delovati in jih usmerili na Ministrstvo za zdravje. "Povečuje se število reklamacij zaradi neustrezne kakovosti zaščitnih mask, ki jih nekateri prejemniki vračajo. Vsem so bile maske zamenjane, domnevno neustrezne pa v skladišču čakajo na ponovno oceno ustreznosti," dodajajo v sporočilu.

(12:37) V Teniškem klubu Krško odprejo igrišča

Kako bo potekala rezervacija?

Kot so sporočili iz Teniškega kluba Krško, v sredo, 22. aprila, odpirajo svoja vrata. "Miren čas smo izkoristili za ureditev infrastrukture in verjamemo, da boste vsi obiskovalci ob povratku na tenis zagotovo navdušeni," so sporočili iz kluba. In kako bo potekala rezervacija? Pogovarjali smo se s predsednikom kluba Brunom Nikolićem.

(12:07) Tudi začetek serije SpeedwayGrandPrix se odmika

Organizatorji serije Speedway GrandPrix so zaradi ukrepa nemške vlade, po katerem so do 31. avgusta odpovedani vsi dogodki na prostem, prestavili dirko v Teterowu, prediveno za 30. maja. Nov datum bodo sporočili naknadno.

(11:48) 9 novih primerov, dve osebi umrli

V Sloveniji je potrjenih devet novih primerov okubže z virusom, skupaj 1.353. V torek so opravili 1.459 testiranj, skupaj 44.435 (+1.459), včeraj sta umrli 2 osebi, skupno 79.

(08:58) O koronavirusu tudi v tokratnem Posavskem tedniku

V tokratnem Posavskem tedniku o vladnih ukrepih za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Kako je z brezposelnostjo v teh časih na območju Posavja? Turizem je tista gospodarska panoga, ki jo je epidemija novega koronavirusa zelo prizadela. V tako globalnem kot slovenskem turizmu smo priča situaciji, ki je doslej nismo poznali. Pogovarjali smo se tudi z brežiškim županom in direktorico Zdravstvenega doma Sevnica. > VEČ

(08:55) Dobrodošli v nov dan, sreda, 22. april 2020

Sreda, 22. april, smo v šestem tednu koronaštetja, povezanem s preprečevanjem širjenja virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi!

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam