Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
17.03.2020
20:39
Koronainfo, 17. marec 2020
Grafika: ePosavje.com
Koronavirus v Posavju. Na spletnem mestu ePosavje.com spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več informacij v nadaljevanju.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

TOREK, 17. MAREC 2020

(20:35) Svetovalna pisarna za male komunalne čistilne naprave

Zaradi trenutnih razmer do nadaljnjega ni možno priti na individualno svetovanje v svetovalno pisarno za male komunalne čistilne naprave, ki po Posavju poteka v sklopu projekta Varuj vodo. Vaša vprašanja lahko posredujete po elektronski pošti na ales.levicar@kostak.si ali pokličete na 041 364 203.

(19:26) Ob polnoči začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji s Hrvaško

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnem prenehanju obratovanja mejnih prehodov za obmejni promet na meji z Republiko Hrvaško in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji z Republiko Hrvaško, ki so določeni v prilogi C Sporazuma med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško o obmejnem prometu in sodelovanju.

Uporabite prehode za mednarodni promet

Odlok začne veljati 18. marca 2020 ob 00.00 uri in velja do preklica, vsi potniki naj za nujna potovanja uporabijo mejne prehode za mednarodni promet. "Določbe sporazuma o obmejnem prometu in sodelovanju, ki določajo pravice uporabnikov do prehoda državne meje izven mejnih prehodov (prehodna mesta in točke, kmetijski vložki), ostajajo v veljavi," dodajajo v sporočilu.

(17:40) Do 10. ure 7587 testiranj, 275 potrjenih okužb

130 žensk, 145 moških

Do 10. ure je bilo na NIJZ sporočeno 275 potrjenih primerov z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo: 102 iz osrednjeslovenske, 48 iz juhovzhodne Slovenije, 38 iz savinjske, 25 iz podravske, 17 iz gorenjske, deset primorsko-notranjske in koroške, osem iz obalno-kraške, sedem iz pomurske, trije iz goriške in en iz posavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov, epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 130 žensk in 145 moških, ena oseba je umrla.

(17:25) Prepovedana uporaba vseh zunanjih športnih površin

V Sevnici je od ponedeljka prepovedana uporaba vseh zunanjih športnih površin, igrišč in fitnes naprav na prostem.

(17:23) ZD Brežice: Obvestilo Medicine dela, prometa in športa

Iz Zdravstvenega doma Brežice obveščajo, da v primeru, ko uporabniki potrebujejo nujni pregled medicine dela, prometa in športa za delavce, od katerih je odvisen nemoten delovni proces, ali podaljšanje vozniškega dovoljenja, se ti lahko obrnejo na elektronski naslov mdps@zd-brezice.si. Odgovorna medicinska sestra bo z njimi vzpostavila stik in se dogovorila za izvedbo storitve.

(17:12) KORONAINFO vsak dan na Ansat TV

Na posavski televiziji Ansat TV bodo vsak večer ob 18. uri (s ponovitvijo ob 18.30) pripravili pregled najpomembnejših lokalnih vsebin, vezanih na pojav koronavirusa v Posavju. Povejte babicam in dedkom.

(11:56) O šotoru pred Zdravstvenim domom Krško

Pregled za paciente s simptomi respiratorne okužbe ali povišane telesne temperature

V skladu z ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa, so na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško postavili šotor, v katerem bodo omogočili pregled za paciente, ki imajo simptome respiratorne okužbe ali povišano telesno temperaturo.

Izolirana pregledna točka

Kot pravijo v sporočilu, "gre za izolirano pregledno točko, ki bo zagotovila, da ne bo prihajalo do križanja poti in obravnav med zdravimi in bolnimi osebami. Preglede bodo izvajali po potrebi dvakrat dnevno v naprej določenih terminih."

(11:43) Prestavljen rok za prijavo za vpis v srednjo šolo

Nove usmeritve glede organizacije dela v šolstvu

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v svojih usmeritvah glede organizacije dela v primeru začasne prekinitve izvajanja vzgojno izobraževalne dejavnosti v VIZ, sporočilo med drugim tudi, da bo prestavljen rok za prijavo za vpis v srednjo šolo.

Razgovor s kandidati za športni oddelek bo pravočasno

Z Gimnazije Brežice so obvestili, da bodo kandidate za prijavo v športni oddelke pravočasno obvestili o razgovoru s kandidati, ki se prijavljajo za vpis v športni oddelek. "Če potrebujete dodatne informacije glede vpisa, vam je na razpolago šolska psihologinja Gordana Rostohar na naslovu: gordana.rostohar@guest.arnes.si," dodajajo v sporočilu.

(10:09) Hrvatje bi lahko že danes zaprli 27 maloobmejnih prehodov

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je v Zagrebu novinarjem potrdil, da so v stiku s kolegi iz Slovenije ter da bodo verjetno že danes zaprli 27 maloobmejnih prehodov, da bi se tako borili proti širjenju novega koronavuirusa. Na Hrvaškem imajo sicer danes 65 okuženih oseb, kar je za devet oseb več kot v ponedeljek.

(09:52) Tri obvestila iz Zdravstvenega doma Sevnica

Tri obvestila iz Zdravstvenega doma Sevnica - urejanje zadeve po telefonu ali elektronski pošti, delo šolskega dispanzerja in Centra za duševno zdravje odraslih.

(09:35) Dobrodošli v nov dan, torek je, 17. marec 2020

Nov dan, novo spremljanje razvoja dogodkov, povezanih z epidemijo virusa COVID-19 v Posavju. Čez 3, 2, 1...

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi