Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
08.04.2020
10:54
Koronainfo, 2. april 2020
Grafika: ePosavje.com
Torek, 7. april 2020. Na ePosavje.com spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več v nadaljevanju iz minute v minuto.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami

TOREK, 7. APRIL 2020

(16:51) Šest novih smrtnih žrtev

Med zdravstvenimi delavci in sodelavci 189 okužb

Od zadnjega poročanja je za posledicami okužbe z virusom COVID-19 umrlo šest ljudi, s čimer se je število žrtev povzpelo na 36. Med zdravstvenimi delavci in sodelavci so ugotovili skupaj 189 okužb, med oskrbovanci domov za starejše pa 219.

13 oseb so odpustili iz bolnišnic, skupaj je takšnih 115

V ponedeljek so iz bolnišnic odpustili 13 bolnikov s covidom-19, ki bolnišničnega zdravljenja niso več potrebovali, skupaj je takih 115.

Koronavirus, stanje, 6. april do polnoči

(16:47) 1067 pozitivnih testov, 1055 oseb

Do ponedeljka, 6. aprila, do 24. ure je bilo v Sloveniji opravljenih 29.455 testiranj, od tega je bilo 1067 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 1055 oseb, pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe pa so testiranje opravile v tujini.

Največ (326) oseb iz osrednjeslovenske regije

Od tega 326 oseb prihaja iz osrednjeslovenske regije, 233 iz savinjske, 109 iz jugovzhodne Slovenije, 87 iz pomurske, 84 iz podravske, 67 iz gorenjske, 40 iz koroške, 29 iz primorsko-notranjske, 23 iz zasavske, 20 iz goriške 19 iz obalno-kraške, ter 10 iz posavske regije

(15:00) V sevniški občini v veljavi sklep o začasnih nujnih ukrepih

S 6. aprilom je sevniški župan Srečko Ocvirk podpisal sklep o začasnih nujnih ukrepih v občini Sevnica, ki velja od 12. marca naprej. > VEČ

(14:32) In kako v teh dneh poteka pouk kemije?

Kako v teh dneh poteka pouk na osnovnih šolah? Pogovarjali smo se z učiteljico kemije na OŠ Jurija Dalmatina Krško Urško Erjavšek. > VEČ

(13:36) Krški župan Miran Stanko za ePosavje.com o pripravi ukrepov

So tudi v krški občini v pripravi ukrepi, ki bi pomagali občanom in podjetnikom? Krški župan Miran Stanko pravi, da se ti ukrepi zbirajo. "Bile so dane pobude tako od strani gospodarske zbornice, obrtne zbornice, tudi določeni svetniki so dajali pobude in tudi občani posamično. Teh ukrepov je že kar nekaj predlaganih, ampak je najprej treba vedet to, da epidemija še zdaleč ni končana in da tudi škoda, ki bo s to epidemijo nastala ni znana koliko bo znašala in kje vse bo pustila posledice," dodaja župan.

Več ob 20. uri v televizijski oddaji Posavski tednik.

(12:15) Bogovič: "Pozdravljam nove predloge Evropske Komisije"

Evropska komisija (Komisija) je 2. aprila 2020, poleg ostalih ukrepov, ki jih predlaga za spodbujanje gospodarstva in ponovnega dviga ekonomije, podala tudi predloge ukrepov za ohranitev in spodbujanje kmetijstva, ki bo zaradi posledic epidemije koronavirusa enako utrpelo enormno škodo. "Evropski poslanec Franc Bogovič vse predloge ukrepov Komisije pozdravlja kot nujne in poudarja, da je na nacionalni ravni podobne predloge predlagala tudi stranka SLS, in sicer v predlogu zakona, ki ga je pripravila v času sprejemanja vladnega interventnega “protikorona” zakona in je bil tudi posredovan vsem pristojnim," pravijo v sporočilu.

(10:04) Telefon za psihološko podporo: 041 443 443

Društvo psihologov Slovenije je v partnerstvu z NIJZ in v sodelovanju z organizacijami vzpostavilo Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19 za 041 443 443. > VEČ

(09:38) Upoštevajte prepoved kurjenja v naravnem okolju

Policisti na Policijski upravi Novo mesto so v času razglašene velike požarne ogroženosti ugotovili več kršitev.  Policisti ob tem občane pozivao, da upoštevajo prepoved, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo. > VEČ

(09:29) Donacija bolnišnici, zdravstvenim domovom in šoli

V Skupini GEN so donirali sredstva za izredne naložbe in nakupe opreme, ki jo ustanove nujno potrebujejo. > VEČ

(09:13) Dobrodošli v nov dan, torek, 7. april 2020

Torek, 7. april. Smo v četrtem tednu ostrejših ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi!

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam