Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
09.10.2019
14:01
Foto: Društvo Sonček Posavje
V soboto so ob svetovnem dnevu cerebralne paralize »Jaz sem tukaj« v Spodnjem Starem Gradu, Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec tudi letos izvedli kostanjev piknik.

Svetovni dan cerebralne paralize

"Jaz sem tukaj"

KRŠKO Čeprav je  zjutraj malo deževalo, sončki ne bi bili sončke, če ne bi s seboj pripeljali sonca in veliko pozitivne energije. Po okrepčilu s  palačinkami, kostanjem in pečenimi mesnimi dobrotami je predsednica Društva Sonček Posavje Nataša Solomun vsem navzočim predstavila namen branja poslanice in zelenih balonov. V poslanici je zapisano, da je svetovni dan cerebralne paralize družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti to možgansko okvaro, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov. Vizija tega gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti kot jih imajo drugi ljudje.

Nujno odpravljanje razlik med vsakodnevnimi okoliščanim in realnimi zmožnostmi oseb

Ta dan je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. To vizijo lahko pomaga uresničevati vsakdo od nas v svojem okolju. S skupnimi močmi lahko vplivamo tudi na globalne družbene spremembe.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

Upajo, da se naslednje leto zopet srečajo v tako velikem številu

Po nagovoru predsednika Društva ljubiteljev motorjev Matija Gubec Matjaža Gomilška in podpredsednice Občine Krško Ane Nuše Somrak pa se je ob zvokih ansambla BB Thing pevke Andreje podelitvi simboličnih daril in seveda daril članice DLM Matija Gubec ter z nastopom mažoretk iz Dobove nadaljevalo veselo druženje z različnimi aktivnostmi ali igrami.

"Jaz sem tukaj"

Društvo Sonček Posavje se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali, da so njihovi člani lahko preživeli tako čudovito soboto in upajo, da se drugo leto zopet srečajo v tako velikem številu.

Anton Hruševar

krško
društvo sonček posavje
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja