Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 8. december 2022
18.07.2019
17:28
Kostanjeviška noč 2019
Vabljeni na doživetje romantike, plesa in glasbe pod zvezdami Kostanjeviške noči 2019. Naslednji vikend boste lahko vsi ljubitelji zabavnih poletnih noči doživeli tradicionalno Kostanjeviško noč 2019.

Kostanjeviška noč 2019

Se spomnite, kako ste kot otroci odštevali: "Še 5x grem spati, potem pa na morje"? No, do petka so ostale le še tri noči.

V petek in soboto, 19. in 20. julija

Tudi letos bo pod okriljem Etnološkega društva Prforcenhaus svoj polni razcvet doživela v soboto, 20. julija 2019, z vsemi z vsemi popestritvenimi elementi, kot so okrašeni čolni in tisoč lučk na reki Krki, voden program za otroke, srečanje pustnih skupin in srečanje godbenikov.

V petek Džuboks

Dan pred glavnim dogodkom bo naredila uvod v poletno vzdušje skupina Džuboks. Fantje in eno dekle, ki sicer prihajajo iz Dolenjske, preigravajo različne žanre. Dvojčka Tomaž in Matija med njimi poskrbita za humor, Matej temu doda disciplino, Andrej je profesor in ker brez žensk ne gre, njihova Anja vse to prijetno uravnovesi.

V soboto Vagabundi

Za zabavo sobotne noči pa bodo poskrbeli Vagabundi. Že njihovo ime pove, da niso kaj dosti doma, ampak veliko po svetu. Za njimi je že več kot 1700 nastopov, izdamo pa vam lahko celo to, da so svoj prvi nastop imeli že leta 1991, kasneje pa največ poklicno preigrali v Švici in Nemčiji.

Kulinarika

Čarobnost Kostanjeviške noči je tudi kulinarika, saj je bila to včasih ribiška noč. Ribiči so nalovili platice, ščuke in some. Posebno dobre so bile platice dane v koruzno moko in zlato zapečene.


 

Kostanjeviška noč 2019

KOSTANJEVICA NA KRKI Dogodek, ki se bo začel v petek, 19. julija z otroškim rajanjem in srečanjem pihalnih orkestrov ter pustnih skupin pod okriljem Etnološkega društva Prforcenhaus bo svoj vrhunec doseglo v soboto 20. julija 2019.

Zakaj ne bi pustovali letos že drugič?

Če vas dobra družba navdihuje okrasite svoj čolniček in se prepustite domišljiji. Lahko ste smrkci v kopalkah, limonade v limoni ali plačani Melanijini umetniki. A če se po Krki spustite na Kostanjeviško noč, vam takrat poveljuje Kostanjeviška godba. Zabava ne pozna meja, brez norcev pa bi ta svet bil preveč enobarven.

Prižig lučk

Vrhunec vsake Kostanjeviške noči pa je tudi prižig lučk. To je ena najlepših krkinih oblek. V trenutku postane vse čarobno, romantično in prijetno. 

V petek in soboto, 19. in 20. julija

In ker brez glasbe ne gre – se z glasbo vse začne in konča. Glasba je tista, ki večeru da celoto in tudi ta vikend ne bo drugače.

OGLASNO SPOROČILO

kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam