Skip to main content
V Posavju 7.4° C Sobota, 4. februar 2023
23.02.2022
13:40
Šelmarija 2022
Foto: arhiv ePosavje
Kostanjeviška Šelmarija letos bo, a zaradi epidemioloških razmer v okrnjeni obliki. Kostanjevičani napovedujejo, da nedeljska povorka zagotovo bo. In ponedeljkov občni zbor prav tako.

Šelmarija bo

KOSTANJEVICA NA KRKI Še slab teden dni je do pustnega torka, Posavci pa se že pripravljajo na pustne norčije. Ob sprostitvi nekaterih epidemioloških ukrepov organizatorji pustovanj bolj optimistično gledajo v prihodnje dni in eni takšnih so tudi v Kostanjevici na Krki. Kot so sporočili iz pustne vlade Prforcenhaus, letošnja Šelmarija bo, a bodo kljub sprostitvam ukrepov dogodke izpeljali spontano. "Dogodki bodo v okviru ohranjanja kulturne dediščine, dogodki bodo lokalne narave in ne kot javna prireditev," so zapisali v najavi dogodkov.

V nedeljo povorka

Pustno dogajanje v Kostanjevici na Krki se bo v nedeljo začelo s pustno budnico in nadaljevalo s popoldansko pustno povorko. V ponedeljek bodo po bakladi izbrali novega predsednika pustne vlade Prforcenhaus, v torkovem programu je gonjenje medveda ter oranje in sejanje, v sredo pa izdelava kurenta in njegov pogreb na južnem mostu čez reko Krko.

šelmarija
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi