Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
21.03.2019
09:35
Foto: Ansat TV
Delovanje Nuklearne elektrarne Krško v februarju 2019, za Brežice, moje mesto najavil prvega izvajalca in tekmovanje za Pokal Posavja v katah.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 352

Delovanje NEK v februarju 2019

Nuklearna elektrarna Krško je v februarju proizvedla dobrih 491 tisoč MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje 467 tisoč MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,6 % večja od načrtovane, ki je bila 460 tisoč MWh. Reka Sava se je zaradi delovanja NEK v februarju segrevala povprečno za 1,5 ºC in največ za 2,6 ºC od dovoljenih 3 ºC. V tem mesecu je bilo uskladiščenih 0,208 kubičnega metra nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.

Festival Brežice, moje mesto najavil prvega izvajalca

Organizatorji festivala Brežice, moje mesto so najavili prvega izvajalca letošnje prireditve, ki bo v središču Brežic tradicionalno potekala v zadnjem junijskem tednu. Na petkovem odru bo tako nastopila Siddharta, ki je na festivalu nastopila že leta 2017. Od zadnjega nastopa so izdali novi album Nomadi, ki je izšel septembra lani.

Karate klub Brežice uspešno izpeljal OŠ tekmovanje za Pokal Posavja v katah

Karate klub Brežice je uspešno izpeljal šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karate disciplini kate in karate tehnikah. Na tekmovanju so nastopili mladi iz 10-ih okoliških osnovnih šol. Nastopajoči so bili razdeljeni v skupine po znanju, trenerji in izkušeni tekmovalci karate kluba Brežice pa so opravljali delo sodnikov. Najboljši v posamezni kategoriji so prejeli prave unikatne kolajne, vsi nastopajoči pa spominsko diplomo ter praktične nagrade.

Ansat TV

krško
brežice
borilni športi
nuklearna elektrarna krško
brežice moje mesto
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja