Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.04.2022
09:32
Otroški parlament
Foto: OŠ XIV. divizije Senovo
V ponedeljek, 4. februarja 2022, je v Krškem potekal občinski otroški parlament, na katerem so sodelovali predstavniki osnovnih šol Mestne občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki.

32. otroški parlament v Krškem

Po prijetni glasbeni točki ene izmed učenk in uvodnem nagovoru predsednika Zveze prijateljev mladine Krško, g. Vinka Hostarja, se je odvil osrednji dogodek. OŠ Senovo so zastopali učenci Mateja Grilc, Maša Baškovč in Matevž Županc. Dvojice šol so se soočile med seboj in debatirale o določeni trditvi, vezani na temo Moja poklicna prihodnost. Soočenja so potekala po sistemu zagovarjanja stališč pro et. contra. Učenci naše šole so se odlično odrezali. Bili so zelo uspešni in prepričljivi, saj so se preko glasovanja uvrstili naprej v polfinalni krog in nato še v finale. Prejeli so največ glasov in bili izbrani za zmagovalce. Iskrene čestitke! Nacionalni otroški parlament bo potekal 11. aprila 2022 v Ljubljani.

Krčane bosta v Ljubljani zastopala Matevž in Aljoša

Osnovne šole Mestne občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki bosta predstavljala učenec Matevž Županc iz OŠ Senovo in učenec Aljoša Božič iz OŠ Jurija Dalmatina Krško. Ob koncu srečanja sta nas nagovorila še župana obeh občin, nakar je sledilo kratko druženje in povratek domov. Mladi parlamentarci so današnje soočenje opisali kot pomembno in prijetno izkušnjo. Na njihovi nadaljnji poti jim želim veliko uspehov.

Jasmina Kene, OŠ XIV. divizije Senovo
mentorica otroškega parlamenta

krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja