Skip to main content
Petek, 22. september 2023
13.04.2022
13:45
Kviz Mladi genialci, Krško
Foto: GEN energija
V torek, 12. aprila 2022, je v Krškem potekalo že deveto tekmovanje Mladi genialci. Prvo mesto je zasedla ekipa OŠ Jurija Dalmatina Krško, drugi so bili Artičani, tretji učenci OŠ Velika Dolina.

Kviz Mladi genialci

KRŠKO Med šestnajstimi posavskimi osnovnimi šolami so v živo na odru Kulturnega doma v Krškem v napetem finalu največ znanja o energetiki pokazali tekmovalci iz OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Artiče in OŠ Velika Dolina. Šolske ekipe s po tremi učenci so se po lanskem zatišju med epidemijo letos vendarle zbrale na tekmovalnem odru Kulturnega doma v Krškem in navdušile s poznavanjem energetskih tem in mladostno energijo.

Po napetih uvodnih predtekmovalnih krogih se je v podaljšanem finalu najbolj izkazala ekipa OŠ Jurija Dalmatina Krško pod mentorstvom Urške Erjavšek. Drugo mesto so zasedle učenke OŠ Artiče pod mentorstvom Vlada Cizla, tretje mesto pa učenci OŠ Velika Dolina pod mentorstvom Aljaža Božiča. Mlade ume so na zaključnem kvizu bodrili navijači, mentorji in ravnateljici, vzdušje pa so z energičnimi nastopi popestrili plesalci plesne šole Lukec in glasbenika Maja in Robi.

Fotogalerija (Foto: GEN energija):

Zbrane sta nagovorila predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško Stane Rožman in poslovni direktor GEN energije Danijel Levičar. "Brez energije ni življenja, ni naših dejavnosti in ni novih tehnologij, ki jih mladi redno in spretno uporabljajo, zato je pomembno, da se učimo o energiji, se zavedamo njenega pomena in razmišljamo o prihodnosti," je tekmovalce spodbudil Rožman, Levičar pa je dodal: "V Skupini GEN smo z novimi energetskimi projekti pripravljeni na pomembne naslednje korake in prepričani smo, da se bo našim izkušenim ekipam na tej poti v prihodnosti pridružil tudi kateri izmed današnjih genialcev na odru."

gen energija
krško
fotogalerija

Pridružite se nam