Skip to main content
V Posavju 14.5° C Petek, 23. april 2021
13.10.2020
10:10
Pretok reke Krke, 13. oktober 2020
Grafika: ARSO
Prvič po daljšem času premora znova obvestilo o poplavljanju reke Krke, ta se bo zvečer v Podbočju približala pretoku 300 m/s.

TOREK, 13. OKTOBER 2020

Vodnatost rek je velika, Krka se še razliva na območjih vsakoletnih poplav

Vodnatost rek po Sloveniji je velika, le v severozahodnem in deloma severnem delu države je ta srednja. Ljubljanica, Krka in njuni posamezni pritoki se še razlivajo na območjih vsakoletnih poplav, vendar se vodnatost rek na tem območju ter drugod po državi zmanjšuje.

Poplavljene površine se bodo počasi zmanjševale

V torek in sredo bodo reke povečini upadale, poplavljene površine ob Ljubljanici in Krki se bodo počasi zmanjševale. V četrtek bodo reke po državi, predvsem v južni polovici in osrednjem ter vzhodnem delu, ponovno narasle. Povečal se bo obseg ojezeritev na kraških poljih.

Krka se bo po predhodnem upadanju znova začela razlivati

Razlivanje Ljubljanice se bo nadaljevalo, Krka in njeni pritoki pa se bodo po prehodnem upadanju ponovno začeli razlivati predvidoma v drugi polovici dneva.

PONEDELJEK, 12. OKTOBER 2020

Poplavljanje reke Krke na območju vsakoletnih poplav

Zvečer bo v Podbočju dosegla največji pretok

KOSTANJEVICA NA KRKI Kakor so zapisali na Agenciji Republike Slovenije za okolje, bo reka Krka sredi dneva poplavljala na območjih vsakoletnih poplav v srednjem toku, zvečer in ponoči pa tudi v spodnjem toku. V Podbočju bo zvečer dosegla največji pretok okoli 280 m3 / s.

Vzorci reka Krka, kopanje

Kako kaže rekam?

Vodnatost rek po Sloveniji je velika

Vodnatost rek po Sloveniji je velika, razlivajo se reke Ljubljanica, Krka s pritoki ter posamezne manjše rek v južnem in vzhodnem delu države. Reki Krka in Kolpa še naraščata, drugod pa reke že povečini upadajo.

Krka bo poplavljala na območjih vsakoletnih poplav

V ponedeljkovem dopolndevu se bo naraščanje Ljubljanice na Barju ustalilo. Čez dan bosta še naraščali Kolpa, ki se lahko razlije na izpostavljenih območjih, ter Krka,ki bo poplavljala na območjih vsakoletnih poplav. Pretok Drave na meji z Avstrijo bo danes ustaljen. V torek in v sredo se bo vodnatost rek povsod zmanjševala, vse več rek v zahodni in severni Sloveniji bo doseglo srednje pretoke

(ARSO, eP)

vreme v posavju
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja