Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
19.01.2021
14:14
Brainobrain, januar 2021
Grafika: ePosavje.com
Otroci krškega Brainobrain centra so bili znova odlični na mednarodnem tekmovanju v hitrostnem računanju.

Mednarodni Brainobrainfest 2021 – znanje, volja in nič nas ne ustavi!

KRŠKO Čeprav nas je lansko leto 2020 presenetilo na sto in en način ter nam načrte obrnilo popolnoma na glavo, pa je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive! Glave naših mladih genijev in vedoželjnežev ostajajo polne domišljije, kreativnosti in znanja, ki so ga imeli na samem začetku leta 2021 že 6. leto zaporedoma priložnost preizkusiti v Mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest, ki je potekalo v soboto 9. januarja 2021.

Izredne razmere za izredne mislece

Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja pa naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo namreč kar okoli 25.000 iz 45 različnih držav. Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini Brainobraina. Tudi slovenski udeleženci so kljub nenavadnim in napornim okoliščinam šolanja na daljavo in občasne brezvoljnosti, pokazali ogromno poguma in motivacije, saj se jih je tekmovanja udeležilo več kot 300.

Že samo število udeležencev pove dovolj – gre za eno izmed največjih mednarodnih online tekmovanj na svetu. Ena izmed njegovih novosti pa je bila tudi to, da je bil čas trajanja letošnjega tekmovanja, zaradi nove in drugačne tehnične izvedbe podaljšan na 4 minute, medtem ko so bila prejšnja tekmovanja dolga 3 minute. Sodelujoči so se tako lahko udobno namestili za svoje računalniške ekrane in pričeli z reševanjem nalog hitrostnega računanja ter pred izziv postavili tako svoje možganske celice, kot tudi hitrost prstkov.

Otroci krškega Brainobrain centra dobili 8 najvišjih nagrad

Slovenski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja. Dosegli so izjemne rezultate, saj so si priborili kar 26 champion pokalov, gre za najvišjo nagrado, 61 zlatih medalj in kup srebrnih odličij. Od tega so otroci krškega Brainobrain centra dobili 8 najvišjih nagrad (pokalov), 11 zlatih in 7 srebrnih medalj ter 3 priznanja.

Dobitniki pokalov so postali Isabel Lin Žgalin, Matija Barkovič Maletič, Ožbej Barkovič Maletič,  Mia Zalokar,  Nina Lakner,  Svit Šantl,  Tian Šantl, in Tit Šitnik. Dobitniki zlatih medalj so Aleksej Kržan, Aljaš Petrič, Din Mujakić, Domen Šonc, Klara Lubi Markovič, Leon Gošek, Lovro Žigante, Luka Božič ,Maša Stojanović, Val Rožman in Vita Novšak, dobitniki srebrnih medalj pa Flora Sambunjak, Kaja Kovačič, Lara Ban, Rok Radej ,Stela Kuharić, Teja Mežič in Žiga Mežič.

Brainobrain Krško

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja