Skip to main content
V Posavju 16.5° C Ponedeljek, 20. marec 2023
14.11.2019
14:51
Brainobrain, sprejem pri županu
Foto: Ansat TV
Župan občine Krško je čestital odličnim osnovnošolcem Teji, Dinu in Alekseju, ki so na mednarodnem tekmovanju v hitrostnem računanju v Dubaju osvojili tri pokale.

Krški "možgančki" v Dubaju

Tekmovalo je več kot 2000 otrok iz 16 držav

Otroci krškega Brainobrain centra se že več let zapored redno udeležujejo mednarodnih tekmovanj v hitrostnem računanju. Na tekmovanju je sodelovalo več kot 2000 otrok iz 16 držav, od tega osem tekmovalcev iz Slovenije s tremi Krčani. V Dubaj so letos potovali tretjič - prvo leto le Din Mujakić, drugo leto se mu je pridružila še Teja Mežič, letos pa še Aleksej Kržan.

 

Din Mujakić je tekmoval v konkurenci z dve leti starejšimi

Konkurenca je bila velika – 7-letni Din je namreč tekmoval v isti kategoriji kot npr. 9-letniki. Test je velik izziv za otroke, saj imajo na voljo le tri minute, v katerih morajo izračunati čim več računov. Mlade tekmovalce so sicer spodbujali tudi učitelji in sošolci. Brainobrainovce je po uspešnem tekmovanju sprejel župan Občine Krško Miran Stanko. Brainobrain je sicer svetovno znana ustanova za izobraževanje otrok, ki že 16 let pomaga otrokom razviti njihove potenciale, ki jih klasično šolstvo običajno pušča ob strani.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja