Skip to main content
V Posavju 5.4° C Petek, 3. februar 2023
12.12.2019
14:50
Poklicna gasilska enota Krško v 2019
Foto: ePosavje.com
Skoraj 280 intervencij, med njimi je vse več tehnično zapletenih, predstavlja izziv tudi za visoko usposobljene in izurjene poklicne gasilce. To je trenutna »statistika« posredovanj krških gasilcev.

2019 si bodo zapomnili po nekaj zahtevnih tehničnih intervencijah

Letošnji največji izziv podpora pri izpeljavi remonta v NEK

KRŠKO Največji izziv je letos krškim poklicnim gasilcem predstavljala podpora pri izpeljavi remonta v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) in usposabljanje kadra, iztekajoče se leto pa si bodo po besedah direktorja Poklicne gasilske enote Aleša Stoparja zapomnili tudi po nekaj zelo zahtevnih tehničnih intervencijah v prometu in z nevarnimi snovmi.

60 zaposlenih, v eni izmeni 13 poklicnih gasilcev

V eni izmeni je trinajst poklicnih gasilcev, skupaj pa je na Poklicni gasilski enoti Krško 60 zaposlenih. Stopar je ob tem še omenil, da so se nedavno pričela pripravljalna dela za vzpostavitev gradbišča za širitev objekta, v katerem domujeta tako Poklicna gasilska enota Krško kot Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi.

"Komaj čamoa, da bomo leta 2021 v novih skupnih prostorih"

"Trenutno smo v fazi vzpostavitve gradbišča, pričeli bomo s prvo fazo. Ta se delno prekriva z drugo in v prvi fazi je predvideno dokončanje del septembra 2020. Zelo smo veseli, da se je vse skupaj in komaj čakamo, da bomo leta 2021 v novih skupnih prostorih," je ob tem povedal

(vs, bš, eP)

pge krško
krško
gasilci
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja