Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
09.09.2021
09:46
PGE Krško, intervencije v letu 2020
Foto: arhiv ePosavje
V prvih osmih dneh septembra v Posavju k sreči nismo zabeležili večjih dogodkov, na katerih bi posredovali pripadniki iz sistema zaščite in reševanja. Lanski september je bil pri gasilcih drugačen.

Lani 296 intervencij, največ jih je bilo v julju

Največ je bilo tehničnih intervencij

KRŠKO V lanskem letu so gasilci Poklicne gasilske enote Krško opravili 296 intervencij, opravili skoraj 1000 ur požarnih straž in opravili 1098 preventivnih pregledov. Med intervencijami izstopajo tehnične intervencije, ko so lani v 101 primeru pomagali občanom pri odpiranju vrat stanovanj in hiš, ko so odstranjevali ose in sršene, reševali živali in pomagali ekipam nujne medicinske pomoči pri oskrbi občanov. 

Nato prometne nesreče in požari

V statistiki je 64 tehničnih intervencij v prometu in na vodi, največ takšnih nesreč so zabeležili v mesecu juliju. Sedem manj je bilo požarov objektov v industriji, na prometnih sredstih in drugih požarov, še največ (8) v januarju ter v novembru in decembru (7). 

Oktobra so, ob razmahu epidemije COVID-19, posredovali na trinajstih intervencijah z področja nesreč z nevarnimi snovmi. Skupaj je bilo takšnih intervencij v lanskem letu 37. V svojih zabeležkah so zapisali tudi 34 požarov v naravi, v aprilu in juliju jih je bilo največ, maja in novembra pa v naravi niso gasili.

Maja najmanj intervencij

Največ intervencij so lani zabeležili v mesecu juliju (36), najmanj pa v maju (15) in marcu (19), ko sta bila sicer tudi edina meseca z manj kot 20 intervencijah v mesecu dni. 

Lani tudi 32 prevozov vode

V lanskem letu so za svoje naročnike opravili tudi 273 požarnih straž, opravili so 32 prevozov vode (od tega šest v januarju, februarja in novembra pa ni bilo tovrstne intervencije). Gledano v urah, so na intervencijah preživeli 463 ur, najbolj naporen je bil oktober z 73 urami, najmanj pa maj (25 ur) in februar (28). 

(bš, eP)

pge krško
krško
gasilci

Pridružite se nam