Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
24.02.2022
09:05
Novi prostori PGE Krško
Foto: ePosavje.com
V Krškem so v sredo tudi uradno namenu predali obnovljene in dozidane prostore Poklicne gasilske enote Krško. Direktor krških gasilcev pravi, da je to eden najsodobnejših gasilskih centrov v državi.

Krški poklicni gasilci tudi uradno v novih prostorih

KRŠKO Kot je ob uradni otvoritvi obnovljenih (in novih) prostorov Poklicne gasilske enote Krško povedal direktor enote Aleš Stopar, je to za njih ogromna pridobitev. V sodobnem in funkcionalnem objektu bo na okoli 3000 kvadratnih metrih površine združene vse službe, ki sodelujejo v sistemu zaščite in reševanja. "To je bil naš prvotni cilj in zelo smo veseli, da nam je investicijo v roku uspelo pripeljati do konca," dodaja.

Direktor Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar:

Nove garaže, orodjarne in prostori za potapljače

Gasilci osrednje gasilske enote v Posavju so bogatejši za nove garaže in nove orodjarne, potapljači so dobili nove prostore, ob investiciji pa so predvideli tudi vso ostalo infrastrukturo za gasilski poligon na drugi strani garaž, na območju nekdanjega olimpijskega bazena. "Hkrati smo predvideli prostore za Gasilsko zvezo Krško, za Civilno zaščito in Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi. Tako da smo zajeli eno celoto služb zaščite in reševanja," je še povedal Stopar.

Največja želja? Dokončanje ureditev z gasilskim poligonom

V Poklicni gasilski enoti Krško je sicer 53 zaposlenih, v enoti imajo 10-letni investicijski načrt in ga redno izvršujejo, tudi z obnovo gasilskih vozil in tehnike. "Največja želja je, da celoten projekt zaključimo z gasilskim poligonom, ureditvijo objektov, tudi sosednjih hiš, dovozov in ekoloških otokov. S tem bi bil projekt dejansko zaključen." Več o gasilskem poligonu bomo na naših straneh objavili v četrtek.

Župan Mestne občine Krško Miran Stanko:

Od začetka leta 2020 do konca lanskega leta

Krški župan je o investiciji povedal, da so jo v celoti financirali iz občinskega proračuna. "Investicija je znašala okoli 3,2 milijona evrov. Gradili smo jo od začetka leta 2020 in do konca lanskega leta," pravi. Objekt je v prvi vrsti namenjen Poklicni gasilski enoti Krško, ki je imela pred investicijo precejšnjo prostorsko stisko. "Poleg dela je enota delala v objektu, ki je bil zgrajen pred mnogimi leti in ni bil energetsko ustrezen. Obnovili smo staro staro in naredili dva prizidka," je povedal Stanko. V četrti fazi bodo uredili gasilski poligon za poslopjem Poklicne gasilske enote. "Poligon za celotno regijo bo narejen skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije. Kdaj sledi, bi težko rekel. Zagotovili smo prostor in gradbeno dovoljenje."

Predsednik PGD Videm ob Savi Ivan Učanjšek

Novi prostori za Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi

Na Tovarniški ulici so nove prostore dobili tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi. Njihov predsednik Ivan Učanjšek je povedal, da bodo lahko v prostore zdaj namestili vso tisto opremo, ki so jo imeli doslej. Glede na tehnični razvoj okolja Učanjšek napoveduje, da bodo nekaj opreme še potrebovali in novi prostori bodo primerni za njeno shranjevanje.

(eP)

pge krško
krško
gasilci
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja