Skip to main content
V Posavju 15.9° C Sreda, 25. maj 2022
12.08.2019
13:09
Grafika: ePosavje
O podvigih dveh Krčanov Andreja Martinčiča in Pie Peršič smo na naših straneh že poročali. Po (hitro) osvojeni Slovenski planinski poti in prehojeni poti Via Adriatica Trail, pred Andrejem nov izziv.

21 ur in 20 minut

Gorski ultra tekač in rekreativni kolesar na dolge proge Andrej Martinčič se je v četrtek, 8.  avgusta 2019 podal na kolesarko-pohodniški izziv. Iz domačega Krškega je v 24 urah želel prikolesariti do Aljaževega doma v Vratih, se peš povzpeti na Triglav (2864m), sestopiti nazaj v dolino in se s kolesom vrniti v Krško.

Na 375 km dolgi poti s 4900 višinskimi metri vzpona je Andreja na kolesu spremljal triatlonec in večkratni udeleženec Ironmana Bruno Glaser, izmenjaje pa še Veterani KDK Alojz Ceglar, Srečko Preskar in Ivan Repec. Na pohodniškem delu od Aljaževega doma v Vratih na Triglav in nazaj ga je spremljala Pia Peršič, logistično delo ekipe pa so odlično izpeljali Matjaž Gomilšek, Marko Novak in Janez Špiler. Na Trg Matije Gubca v Krškem je Andrej s spremljevalci prišel v petek, ob 18. uri in 20 minut.

Za celotno pot je potreboval 21 ur in 20 minut, s tem pa postavil orientir tovrstnim izzivom na Triglav iz Posavja.

Fotogalerija (Foto: Goran Rovan in arhiv Andreja Martinčiča):

Kje je Andrej?

9. avgust 2019

(18:30) Andrej srečno v Krškem

Andrej Martiničič je okoli 18.20 ure srečno prispel nazaj na Trg Matije Gubca v Krško. Čestitke!

(17:10) V Krškem bodo okoli 18. ure

Andrej z ekipo se uspešo vrača proti Krškemu. Oglasili so se iz Zagorja ob Savi, "posavsko-triglavski bogovi so nam biliveč kot naklonjeni, zato sporočamo, da četica s Triglava v Krško prihaja že nekoliko prej." Na Gubcu jih pričakujejo okoli 18. ure.

(15:10) Andrej se vrača proti Krškemu

Nekaj po 12. uri se je Andrej ohladil v reki Bistrici in si privoščil najdaljši počitek v zadnjih 24 urah, zdaj pa skupaj s sokolesarjem Brunotom uspešno kolesarita proti Trgu Matije Gubca v Krškem.

(09:45) Ob 8. uri in 5 minut na Triglavu

Andrej je po 11 urah vožnje in vzpona ob 8. uri in 5 minut prišel na Triglav, na 2864 metrov na morjem, v jasnem vremenu pogledal naokoli in se začel spuščati nazaj v dolino. Andrej, srečno na poti!

(07:45) Andrej Martinčič je že opravil s skoraj polovico poti!

Andrej Martinčič je uspešno na poti. Ponoči je prvi počitek opravil v Litiji, ob 1. uri in 10 minut je bil že v Kranju na drugem počitku, pot pa ga je nesla naprej po Gorenjski in ob 7. uri zjutraj se je oglasil s Kredarice.

Iz Krškega na Triglav in nazaj

V enem dnevu!

Andrej Martinčič bo v četrtek zvečer s Trga Matije Gubca v Krškem odšel na 2864m nad morjem, na vrhu Triglava obrnil in se vrnil nazaj. Vse to želi končati v 24 urah, v enem dnevu. S kolesom se bo iz Krškega odpravil v dolino Vrata, nato peš na vrh Triglava in nazaj v dolino, nato pa s kolesom spet nazaj v Krško.

350 kolesarskih in 14 gorniških kilometrov

Kot je sporočil pred odhodom, ga čaka 350 kolesarskih in 14 gorniških kilometrov in okrog 4.000 višinskih metrov vzpona. Pot do Triglava bo z Gubca začel v četrtek, 8. avgusta, ob 21. uri, nazaj pa bo prišel - najkasneje - 24 ur pozneje. Prav na Gubca. Martinčič je sicer junija 2015 med drugim zmagal na izzivu Grmada Challenge, ko je v 12 urah iz Vidma na Grmado opravil 13 vzponov, naredil 78 kilometrov in premagal konkurenco.

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

(bš)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja