Skip to main content
V Posavju 24.8° C Ponedeljek, 16. maj 2022
19.03.2020
20:08
Krško, Stanko, koronavirus
Foto: ePosavje.com
Župan Občine Krško mag. Miran Stanko je občane še enkrat pozval k upoštevanju navodil in izvajanju ukrepov. Ob tem so kuhinjo v krški osnovni šoli postavili v pripravljenost.

Upoštevajte navodila uradnih institucij

Na OŠ Jurija Dalmatina v pripravljenosti kuhinja s kapaciteto do 1000 obrokov na dan

KRŠKO "Upoštevajte navodila, ki jih podajajo uradne institucije in ki jih slišite po radiu in televiziji. Bistvo je v preventivi, kajti zdravila za koronavirus v tem trenutku še ni. Zato je edina rešitev preventiva, ki pa se izvaja na tak način, kot je objavljeno v različnih medijih," poziva krški župan.

"V tem trenutku še ni potrebe, da bi kuhinjo aktivirali"

"Kar se tiče hrane in prehrane tistih, ki opravljajo službo v okviru zaščite in reševanja ter ostalih zainteresiranih, smo v sodelovanju z Osnovno šolo Jurija Dalmatina organizirali pripravo hrane. Ta kuhinja je dodatna kapaciteta, ki omogoča do 1000 obrokov na dan. Lahko rečem, da je to pripravljeno, a v tem trenutku še ni potrebe, da bi kuhinjo aktivirali," pojasnjuje Stanko.

Za občane v stiski dve telefonski številki

Občina Krško sicer izvaja številne ukrepe, s katerimi skrbijo za različna področja. Za občane v stiski so vzpostavili dve telefonski številki. Pri Centru za socialno delo Posavje je odprta telefonska številka 070 585 803 in predstavlja vstopno točko za občanke in občane, predvsem starejše in bolne, ki potrebujejo pomoč za dostavo zdravil in drugih nujnih potrebščin, in nimajo svojcev ali znancev, ki bi jim pri tem lahko pomagali. Na telefonski številki 041 730 192 so med 8. in 18. uro vsak dan dosegljivi predstavniki Območnega združenja Rdečega križa Krško, ki bodo občanom prav tako priskočili na pomoč.

Zaščitne opreme primanjkuje

"Delimo usodo z ostalo Slovenijo"

Kar se tiče zaščitne opreme, je župan poudaril, da Krško deli usodo z ostalo Slovenijo. "Zaščitne opreme primanjkuje, nekaj malega smo je uspeli zagotoviti iz območnega štaba civilne zaščite, vendar večjih količin ni. Še ta oprema, ki jo imamo, je na voljo samo tistim, ki so neposredno vezani na zaščito in reševanje, predvsem v zdravstvu, a tudi ostalim službam, ki so kakor koli na tem področju aktivne."

"Upoštevali bomo prioritete - najprej zdravstvo, potem ostali"

Pričakujejo, da bo, kot obljublja vlada, oprema prispela v naslednjih dneh. "V tem primeru bomo upoštevali prioriteto delitve – to pomeni najprej zdravstvo, potem javne službe in vsi ostali."

Uporaba igral je prepovedana

Stanko je še enkrat pozval občane, da se držijo navodil in naj ne hodijo na igrišča. "Vsa otroška igrišča so primerno označena in je jasno vidno, da je uporaba igral prepovedana."

Izognite se nenujnim nakupom v trgovini

Glede na to, da je v zadnjih dneh v trgovinah precejšnji obisk, v Krškem občanom svetujejo, da se izognejo nenujnim nakupom. "Priporočam, da se ustrezno organizirate in po nepotrebnem ne obremenjujte prodajalcev, ki zdaj morda nosijo še večji del bremena okrog oskrbe prebivalstva z osnovnimi živili," poziva župan Občine Krško.

Nova kontaktna številka za občane

Na Občini Krško so odprli novo telefonsko številko za splošne informacije o ukrepih v zvezi s preprečevanjem širjenja okužb, in sicer 07 49 81 329. Občani lahko tudi pišejo na elektronski naslov oscz.krsko@krsko.si.

(vs, bš, ep)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam