Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
14.04.2020
14:00
Krvodajalska akcija, Leskovec pri Krškem
Foto: Doroteja Jazbec / arhiv ePosavje
Aprilska krvodajalska akcija v občini Krško bo prilagojena trenutnim razmeram in bo potekala v torek, 21. aprila 2020. Zaradi številčnega odziva so dodali nov datum, sredo, 22. april.

Krvodajalska akcija v Leskovcu pri Krškem

"Trenutno je potreba po vseh krvnih skupinah"

KRŠKO Krvodajalska akcija bo v Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, v veliki športni dvorani, kjer bo tudi vhod. "Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni izvajamo prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabimo krvodajalce na točno določeno uro. Trenutno je izražena potreba po vseh krvnih skupinah, zato krvodajalce prosimo, da pokličejo na transfuzijski center LJUBLJANA ZTM, na številki: 051 389 270 ali 051 671 147 in se dogovorijo o uri prihoda," dodajajo v Območnem združenju Rdečega križa Krško.

Krvodajalce ob tem prosijo, da brez predhodne najave ne hodijo na mesto odvzema. Z ukrepi preprečujejo okužbe in širjenje bolezni COVID-19 med ljudm, po do sedaj znanih podatkih se s transfuzijo krvi bolezen COVID–19 ne prenaša.

Dodaten termin - sreda, 22. april

Kot so sporočili iz Območnega združenja Rdečega križa Krško, bodo zaradi številčnega odziva krvodajalcev in pomanjkanja krvi izpeljali krvodajalsko akcijo. Tako so zdaj 21. aprilu dodali še nov datum, dodatni dan krvodajalske akcije v Leskovcu pri Krškem bo sreda, 22. april.

Dobro je vedeti!

Trenutno niste primerni za darovanje krvi: 

  • če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine),
  • če imate prehlad, kašljate in kihate,
  • imate povišano telesno temperaturo,
  • prebolevate nalezljivo bolezen,
  • ste bili v stiku z obolelo osebo,
  • ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.

Nova uredba po besedah pristojnih ne velja za krvodajalce

Krvodajalcem se zahvaljujejo za odziv, razumevanje ter upoštevanje vseh preventivnih zaščitnih ukrepov. "Glede na novo uredbo glede gibanja prebivalstva iz ene občine v drugo vas seznanjamo, da uredba po besedah pristojnih, ne velja za krvodajalce, ki lahko prehajajo iz ene občine v drugo na mesto odvzema krvi, ne glede na to, kje bivajo in kje darujejo kri," dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja