Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
07.02.2020
07:48
Grad Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Člani sevniškega občinskega sveta so na zadnji seji obravnavali predlog Strateškega načrta Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica za naslednje štiriletno obdobje.

Strateški načrt zavoda KŠTM Sevnica

Potrjen za naslednje štiriletno obdobje

SEVNICA Predlog Strateškega načrta zavoda KŠTM Sevnica je članom sveta predstavila direktorica Mojca Pernovšek. Izpostavila je vidnejše projekte in aktivnosti preteklega obdobja, nato pa predstavila strategijo razvoja za posamezno področje, torej za kulturo, šport, turizem in za mladinske dejavnosti. Kot pravi direktorica, "vsako leto delamo finančni in programski načrt, ki predvsem temelji na razpoložljivih virih. Naš vir ni samo občina in tisto, kar dobimo iz naslova oblikovanja produktov. Veliko je odvisnega od tega, kako uspešni smo na različnih razpisih in da lahko delamo zgodbe, kot je tematska pot Gozd je kultura, ki je zadnji produkt iz enega izmed razpisov, na katerega smo se prijavili."

Nekaj programov bodo prenovili

Kot izpostavlja, bodo nekaj programov prenovili. "Razstave na Gradu Sevnica so zrele za preoblikovanje, sevniško kuhinjo bomo preoblikovali, Festival Modre frankinje letos beleži deseto obletnico in želimo, da postane še bolj mednarodno prepoznaven. Z mladimi se povezujemo na področju izvedbe koncertov, da bi naredili dvodnevno dogajanje. Na turizmu je veliko priložnosti in seveda je tam najlažje dobiti evropska sredstva na podlagi nekaterih zgodb," pove Mojca Pernovšek.

Načrtujejo ponovno odprtje grajske kavarne

Ob tem morajo spremljati nacionalne smernice, ki so podane za štiri področja dela, saj navsezadnje pokrivajo kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Za letošnje leto načrtujejo ponovno odprtje grajske kavarne. "Glede na vse dosedanje pogovore nam bo očitno zdaj končno uspelo. Iskali smo poslovnega partnerja, ki bi prevzel ponudbo na gradu in vilo. Tudi pri porokah v preteklosti je bila to dobra izkušnja in nadejamo si, da čez poletje pride do pismenih in izvedbenih dogovorov," še dodaja Mojca Pernovšek.

Svetniki so strateški načrt podprli

V zavodu KŠTM Sevnica je sicer trenutno 15 zaposlenih, njegov letni proračun pa se giba med 700 tisoč in 900 tisoč evri.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam