Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
09.12.2019
21:57
Foto: GZ Krško
Komisija za delo s članicami pri Gasilski zvezi Krško je povabila vsa prostovoljna gasilska društva v občinah Krško in Kostanjevica na Krki k udeležbi na kvizu.

Kviz tradicionalno poteka konec novembra ali v začetku decembra

Na zadnji novembrski petek so se tako zbrale članice devetih društev v podboškem gasilskem domu in na sproščen način, pa vendar skozi zahtevano poznavanje gasilske tematike, prikazale svoje dosedanje znanje.

Posamezno ekipo so sestavljale tri gasilke v starosti najmanj 16 let.

Kviz je potekal v dveh sklopih: skozi prvega, »Splošno o gasilstvu« so morale vse ekipe istočasno v 20 sekundah odgovoriti na 30 zastavljenih vprašanj in nato še zapisati pet različnih besed na osnovi videnega videoposnetka. Drugi sklop, »Poišči besede« pa je bil zastavljen tako, da so morale v desetih minutah iz matrike črk poiskati besede ali besedne zveze z gasilsko tematiko, in več ko so jih našle, večje število točk je osvojila posamezna ekipa. Gradivo, organizacijo in pravila za kviz gasilk so letos pripravile članice namensko za ta dogodek imenovane komisije v sestavi Karolina Cizerle, Mojca Kerin (predsednica Komisije za delo s članicami GZ Krško), Vida Junkar (strokovna sodelavka GZ Krško) in Slavica Novak.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Članice PGD Kostanjevica na Krki najboljše

Vabilu na kviz gasilk se je odzvalo devet ekip, in sicer iz PGD Brege (I in II), Kostanjevica na Krki, Mali Kamen, Malo Mraševo, Podbočje, Raka, Senuše in Veliki Trn. Kot najboljše pa so se z osvojenim prvim mestom izkazale članice PGD Kostanjevica na Krki, druge so bile gasilke ekipe PGD Brege II in tretje PGD Leskovec pri Krškem – vse so bile za njihov trud in znanje poleg pokalov in priznanj za sodelovanje nagrajene še s praktičnimi nagradami. Kviz gasilk se je sklenil s pogostitvijo in z neformalnim druženjem.

Doroteja Jazbec

krško
fotogalerija
gasilci
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice