Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
10.12.2019
08:26
Foto: arhiv GZ Krško
Sredi novembra je Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Krško, izvedla kviz za svoj podmladek, ki je znotraj gasilske organizacije razdeljen na pionirje, mladince in gasilske pripravnike.

39 tekmovalcev je šlo v boj

Novembra je Komisija za delo z mladino, na čelu katere je predsednik Marko Mlakar, ob podpori predsednice GZ Krško, Nuše Somrak, v prostorih OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, izvedla kviz za svoj podmladek. 39 tekmovalcev iz PGD Brege, Brestanica, Krško, Leskovec pri Krškem, Rožno, Smednik in Veliki Podlog je tako šlo v boj za nastop na regijskem kvizu, ki pa se je odvil teden dni pozneje (23. novembra).

Najmlajši (od 7 do 11 let) in mladinci (od 12 do 16 let) so tekmovali v šestih sklopih, preko katerih so morali izkazati svoje teoretično splošno znanje o gasilstvu skozi odgovore po sistemu Malih sivih celic »drži – ne drži« in preko iskanja besed, iz področja prve pomoči, požarne preventive, spretnostno pa so tekmovali v štafetnem prikazu jamborskih, tkalskih in tesarskih vozlov ter v vaji gasilska spretnost.

PGD Brege najboljši pionirji, PGD Rožno najboljše mladinke

Med šestimi sodelujočimi ekipami pionirjev so bili najboljši člani PGD Brege, za njimi PGD Rožno in na tretjem mestu otroci iz PGD Leskovec pri Krškem, med petimi mladinskimi ekipami pa so z osvojenim 1. mestom slavile Zala, Tinkara in Lara-Larisa iz PGD Rožno, na drugo mesto so se uvrstili člani PGD Veliki Podlog, 3.mesto pa je pripadlo ekipi PGD Brege II.

PGD Smednik najboljši v kategoriji pripravnikov

Najmanj prijav je bilo tudi letos v kategoriji gasilskih pripravnikov (16 do 18 let), a vendarle – spodbudno: ena ekipa več kot lani, ko je brez konkurence zmagala ekipa PGD Brege – tokrat sta sodelovali fantovsko prevladujoči trojki iz PGD Smednik (1.mesto) in iz PGD Brestanica (2. mesto), prav tako skozi šest tekmovalnih sklopov, z edino razliko, da so svoje spretnosti namesto skozi izdelavo vozlov pokazali skozi navezavo gasilske sekirice, enojne reševalne zanke in navezave cevi z ročnikom z zasunom.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Kviza se je udeležilo 13 ekip

Po končanem tekmovalnem nastopu je sledila zaslužena malica. Nato je v sklepnem delu kviza gasilske mladine ob razglasitvi rezultatov vsaka ekipa še prejela priznanje za sodelovanje, najboljši trije v vsaki kategoriji pa tudi medalje in pokal za v društveno vitrino. Kviza se je sicer udeležilo skupno 13 ekip iz sedmih različnih prostovoljnih gasilskih društev krške gasilske zveze, kako so se odrezali mladi člani GZ Krško na regijski preizkušnji (v konkurenci sotovarišev in sotovarišic iz sevniške in brežiške gasilske zveze), pa boste lahko prebrali v naslednjih dneh.

Doroteja Jazbec

krško
gasilci
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja