Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
03.05.2022
12:13
Koktelj Perkmandelc
Foto: arhiv ePosavje
Lara Šoštar Pribožič bronasta na mednarodnem barmanskem tekmovanju G&T Cup Bled 2022.

Lara Šoštar Pribožič s koktejlom Perkmandelc tretja na Bledu

BLED Na mednarodnem barmanskem tekmovanju G&T Cup Bled 2022, ki je v marcu 2022 v okviru mednarodnega združenja evropskih hotelirskih in turističnih šol AEHT potekalo na terasi Vile Bled, je sodelovalo 25 tekmovalcev iz 11 šol in 7 držav (Slovenija, Latvija, Italija, Nizozemska, Avstrija, Hrvaška, Malta). Med tekmovalci sta bili tudi Lara Šoštar Pribožič in Lana Kokl, obe študentki Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, program gostinstvo in turizem, ki sta tekmovali pod mentorstvom predavatelja Boštjana Humskega.

V drugi krog le 12 tekmovalcev

Tekmovanje je potekalo v angleškem jeziku in je bilo sestavljeno iz dveh delov, in sicer so morali tekmovalci v prvem delu pripraviti zgodbo na osnovi mističnega bitja iz lokalnega okolja in pripraviti lastno kreacijo koktajla, kjer se je ocenjevala strokovna priprava koktajla, okus koktajla in prezentacija zgodbe v angleškem jeziku. Samo 12 študentov se je uvrstilo v drugi krog, med katerimi sta bili tudi obe študentki BIC Ljubljana, kjer pa so izžrebali 3 svetovne koktajle, za katere so morali poznati recepture in jih pripraviti v pičlih 4 minutah.

Lara Šoštar Pribožič je s svojim nastopom in koktajlom PERKMANDELC osvojila 3. mesto in nagrado "Best technical work award", Lana Kokl pa je s svojim nastopom in koktajlom DRAGON ROSE prejela nagrado "Best speed round competitor". BIC Ljubljana pa je prejel nagrado za najboljšo šolo. Lara je dokazala, da so za odličen koktajl uspeha potrebne samo tri sestavine: želja, strast in trdo delo.

Koktajl PERKMADELC

  • 50 ml Woodford Reserve Bourbon Whiskey
  • 20 ml bezgovega sirupa Giffard
  • 10 ml sirupa smrekovih vršičkov Dobrote Dolenjske
  • 20 ml čaja Veseljak
  • 20 ml sveže stisnjenega limoninega soka
  • Dekoracija: limonina lupina, koktajl češnja in sveža meta
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja