Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
28.04.2022
09:39
Leskovška salamiada 2022
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 23. aprila, je Društvo ljubiteljev Suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem na Tržnici v Krškem izvedlo 8. salamijado.

8. leskovška salamiada tokrat na Tržnici Videm v Krškem

KRŠKO Tudi letos je komisija v sestavi Drago Košak, Dušan Lipej, Štefan Kiler, Kristina Ogorevc Račič, Braco Miloševič in Martina Žibert imela veliko dela, saj je morala oceniti 40 salam in 20 špehovk. Tako pri salamah kot pri špehovkah so ocenjevali zunanji izgled, vonj, prerez in okus. Po njihovi oceni je najboljšo salamo izdelal Matjaž Peterlin iz Bele cerkve pri Šmarjeških Toplicah, 2. mesto Pavle Vidic iz Straže in 3. mesto Rado Črtalič iz Boštanja. Najboljšo špehovko je izdelal Boštjan Sintič iz Dolenje Pirošice pri Cerkljah ob Krki, 2. mesto je osvojilo Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem, 3. pa Matjaž Božič iz Leskovca pri Krškem.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po oceni komisije je bil najboljši domači izdelovalec salam Tomaž Pflege, ki je v kategoriji salam osvojil 14. mesto. Priznanja in medalje je skupaj s povezovalko Mojco Kranjec podelil predsednik društva Jože Petkovšek, ob zvokih ansambla Šentjanci pa so ob izmenjavi mnenj o salamah in špehovkah druženje nadaljevali še pozno v noč.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi