Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
20.04.2021
20:48
Foto: arhiv ePosavje
V Centru kontrolorjev združenih ognjev v Cerkljah ob Krki zaključujejo usposabljanje tečajnikov mednarodnega tečaja kontrolorjev združenega ognja.

Zadnji teden usposabljanja usmerjevalcev JTAC

BREŽICE V zadnjem tednu usposabljanja tečajnikov mednarodnega tečaja za kontrolorje združenega ognja, ki poteka v Centru kontrolorjev združenih ognjev na letališču v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, bodo aktivnosti na terenu potekale od torka do četrtka, 20. do 22. aprila.

Od torka do četrtka med 9. in 15. uro, lokacije bodo izbirali glede na vreme

Aktivnosti v tem tednu bodo potekale na širšem območju letališča v Cerkljah ob Krki, pa na območju Radeč, Soriške Planine in Kočevske Reke. Kot so sporočili iz Slovenske vojske, bodo uposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja med 9. in 15. uro podpirali piloti Slovenske vojske iz 152. letalske eskadrilje z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in piloti Letalske šola s helikopterji Bell-206 in letali Zlin. Kje bodo piloti leteli v določenem dnevu, bodo določali glede na vremenske razmere.

Usposabljanje je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela

Šesttedensko usposabljanje tečajnikov mednarodnega tečaja za kontrolorje združenega ognja je sestavljeno iz teoretičnega dela in praktičnega dela na terenu. V teoretičnem delu slušatelji pridobijo znanje za opravljanje nalog kontrolorja, v praktičnem pa nato pridobljeno znanje preverjajo z navajanjem letalnikov Slovenske vojske in zavezništva ter drugih oborožitvenih sistemov.

"Tečaj vključuje tudi usposabljanje na novem taktičnem simulatorju, na katerem slušatelji opravljajo naloge po zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih," še dodajajo v Slovenski vojski.

(eP)

slovenska vojska
brežice
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja