Skip to main content
V Posavju -3.2° C Sreda, 1. februar 2023
11.03.2021
09:09
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Lansko poslovno leto v Splošni bolnišnici Brežice ocenjujejo kot nepredvidljivo in zahtevno, v zadnjih treh mesecih leta 2020 so v Urgentnem centru sprejeli dvakrat več bolnikov kot sicer.

Poslovno leto 2020 nepredvidljivo in zahtevno

Jeseni so COVID oddelek razširili na 45 postelj

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice lansko poslovno leto ocenjujejo kot nepredvidljivo in zahtevno, zelo pa ga je zaznamovala epidemija. Razen za nujne in zelo hitre primere so spomladi ustavili zdravstvene dejavnosti, v jesenskem valu epidemije pa so COVID oddelek s sprva 15 posteljami razširili na 45 postelj, kar je 40% posteljnih zmogljivosti za akutne bolnike.

Zmanjšati so morali ambulantno dejavnost na področju internistike

V bolnišnici so z oblikovanjem COVID oddelka, do konca leta so tam obravnavali 307 bolnikov, 205 iz Posavja in 102 iz ostalih regij, morali preurediti organizacijo del na ostalih oddelkih, tako zaradi kadrovskih, kot tudi zaradi prostorskih razlogov. Kot je povedala direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar, so polovico kirurškega oddelka namenili beli coni internega oddelka, v veliki meri so zmanjšali specialistično ambulantno dejavnost na področju internistike. Zdravnike s tega področja so namreč vključevali v delo COVID oddelka, v belo cono internega oddelka ter za internistično prvo pomoč v Urgentnem centru.

Splošna bolnišnica Brežice

V zadnjih treh mesecih leta 2020 v Urgentnem centru dvakrat več bolnikov kot sicer

V Urgentem centru so v zadnjih treh mesecih zabeležili dvakrat več bolnikov, ki so potrebovali nujno medicinsko pomoč, kot pa jih beležijo sicer. "Na delo COVID oddelka smo vključili specializante iz vseh področij specializacij, kirurški odedlke pa je prevzel vodenje negovalnega oddelka," pravi direktorica.

Od pomladi do jeseni zdravstvene storitve "v največjem možnem obsegu"

V bolnišnici so med pomladjo in jesnjo opravljali zdravstvene storitve, kot pravijo v bolnišnici, "v največjem možnem obsegu, ki ga zmoremo s svojimi kadri, ravno tako smo ob reorganizaciji oddelkov jeseni opravljali vso pogodbeno dejavnost z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije."

Največji izpad programa v internističnih specialističnih ambulantah in na funkcionalni diagnostiki

Jeseni so največji izpad programa zabeležili na področju internističnih specialističnih ambulant in funkcionalne diagnostike. Na nekaterih drugih področjih so opravili celo več programa, ko so načrtovali. "Trudili smo se, da smo zagotavljali ustrezno zdravstveno oskrbo tudi vsem ostalim, ne-covid bolnikom," pravijo v bolnišnici.

JUTRI: O poslovnih rezultatih in sanaciji Splošne bolnišnice Brežice

(eP)

brežice
splošna bolnišnica brežice
zdravje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja