Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
22.10.2021
14:08
Občina Krško je tudi letos prejela certifikat Mladim prijazna občina, ob podelitvi pa je vsaka občina prejela tudi sadiko lipe, ki naj bi simbolizirala skrb lokalne skupnosti za delo z mladimi.

Pod savskim mostom posadili lipo kot simbol mladim prijazne lokalne skupnosti

KRŠKO Učenci 2.b razreda OŠ Jurija Dalmatina Krško so v petek skupaj z županom mag. Miranom Stankom in sodelavci občinske uprave ter direktorico Mladinskega centra Manuelo Bojnec lipo posadili ob večnamenski poti ob Savi v Krškem. Certifikat Mladim prijazna občina s štiriletno veljavnostjo, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, letno podeljujejo lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področjih mladinskih politik.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Mladim prijazna lokalna skupnost

S pridobitvijo certifikata se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila. Pri oceni uspešnosti izvajanja ukrepov je poseben poudarek namenjen načrtnemu obravnavanju področja mladine, participaciji mladih, organiziranju, informiranju, zaposlovanju, izobraževanju mladih, stanovanjski politiki in mobilnosti mladih.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja