Skip to main content
V Posavju 6.8° C Sobota, 4. februar 2023
27.01.2020
08:13
V sredo, 22. januarja, so dobili učenci vseh treh oddelkov podaljšanega bivanja na OŠ Globoko poseben obisk. Obiskala sta jih lovca Lovskega društva Globoko Janko Hriberšek in Dušan Lepšina.

Lovca na obisku na OŠ Globoko

GLOBOKO Predstavila sta jim lovstvo nasploh in jim približala naravo in naravne zakonitosti. Pogovarjali smo se o vsebini lovskega nahrbtnika, lovskih navadah in o živalih, ki živijo v našem okolju. Učenci so si ogledali in potipali nagačenega mladiča divje svinje ter rogove jelena in muflona. Dobili smo kar nekaj gradiva o naravi in živalih, ki ga bomo s pridom uporabili in si popestrili naše dejavnosti v podaljšanem bivanju.

Fotogalerija (Foto: OŠ Globoko):

Dan po obisku dveh lovcev smo se lotili izdelave plakatov, na katerih smo predstavili gozdne živali, in sicer lisico, divjega prašiča, srnjaka, šakala in veverico. Pobrskali smo po starih izvodih Lovca, izrezali kaj lepih slik, podatke o živalih pa našli v knjigah. Pri tem smo delovali kot skupina, medsebojno sodelovali, si pomagali, plakati, ki so nastali, pa bodo krasili šolske hodnike.

Melita Ogorevc, OŠ Globoko

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja