Skip to main content
V Posavju -2.3° C Sreda, 25. november 2020
02.12.2019
12:28
Prižig lučk v Radečah
Foto: Doroteja Jazbec
V soboto so jih prižgali v Krškem, v Brežicah jih bodo danes, v Sevnici, Trbovljah in sosednjem Hrastniku pa v sredo, medtem ko so v centru Radeč in v Laškem praznične luči osvetlile mesto v nedeljo.

Prižig lučk v Radečah

RADEČE Živahno dogajanje se je deževnemu vremenu navkljub začelo na ploščadi in parkirišču pred Centrom Merx (nasproti občinske stavbe) ob 15. uri, ko so lokalni podjetniki po že malce nižjih cenah (v duhu nakupov daril) ponudili svoje izdelke in se med ljudmi v bolj družabnem smislu predstavili tudi predstavniki različnih društev radeškega območja.

Program so ob 17. uri oblikovali otroci pevskih zborov radeškega vrtca in šole z gostjo Gajo Prestor, učenci pihalnih instrumentov in plesalke Glasbene šole Laško-Radeče, Klub Mažorete RAP ob spremljavi Kulturnega društva Pihalni orkester radeških papirničarjev, navdušile pa so še dame zrelih let v vlogi mažoret (ki sicer v to obliko kulture, športa in umetnosti niso bile nikdar vkjlučene). Da je vse teklo kot načrtovano, pa sta skrbela gostitelja večera KTRC Radeče in Občina Radeče.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Navzoče je nagovoril župan Občine Radeče, Tomaž Režun, praznične luči z izstopajočo veliko smreko (to je donirala družina Knavs z Močilnega) v parku pred občinsko stavbo pa je blagoslovil radeški župnik, Miro Bergelj. Dogajanje sta v nadaljevanju popestrila še Nuška Drašček in Ansambel Vžig.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja