Skip to main content
V Posavju 16.1° C Ponedeljek, 20. marec 2023
15.07.2021
09:11
Foto: Občina Krško
Maksi Šoštarič s Senovega se je razveselil novega električnega invalidskega vozička, ki mu bo precej olajšal življenje, saj ga pestijo številne zdravstvene težave.

Maksi se je razveselil novega električnega invalidskega vozička

Predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje Dragica Mirnik je s sodelavcem Davorinom in podžupanom Občine Krško Vladom Grahovcem konec prejšnjega tedna Maksiju Šoštariču s Senovega predala električni invalidski voziček. Invalidski voziček je fantu, ki ga pestijo številne zdravstvene težave, s pomočjo društva doniral prostovoljec Franci, ki živi v tujini, Občina Krško pa je omogočila prevoz vozička, so sporočili s krške občine.

Kot pravi predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje Dragica Mirnik, je donator skrbno poslušal njeno pripoved o fantu, ki ima že od rojstva težave z gibanjem. Maksi hodi, vendar težko in s pomočjo, nov električni voziček, ki si ga je zelo želel, pa mu o olajšal gibanje. "Župan in podžupan sta prisluhnila prošnji društva in Občina Krško je s pomočjo gasilskih društev organizirala prevoz vozička do doma Maksijeve družine," so dodali.

Maksi, ki je bil vozička in obiska zelo vesel, nikoli ni obiskoval šole, njegova mama zanj skrbi kot negovalka, učiteljica, zdravilka in še kaj. Trudi se, da bi bilo sinu lepše in z novim vozičkom bo tako njegovo kot življenje ostalih družinskih članov zagotovo nekoliko lažje. "Kot sta se ob tem strinjala Mirnikova in krški podžupan, skupaj lahko naredimo veliko, zmoremo privabiti smeh na obraze ljudi, ki jim življenje ni bilo naklonjeno. Vredno si je vzeti čas in biti sočuten človek," so še sporočili z Občine Krško.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

(eP)

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja