Skip to main content
Torek, 28. november 2023
06.05.2020
14:50
Krško - Senovo, kolesarska pot
Foto: arhiv ePosavje
Na področju izgradnje kolesarske infrastrukture v krški občini trenutno intenzivneje poteka dela v sklopu izgradnje kolesarske poti na Senovem.

Izgradnja kolesarske poti na Senovem

Trenutno potekajo dela ob državni cesti

KRŠKO Vrednost celotne naložbe znaša 265 tisoč evrov, od tega je projekt iz evropske kohezijske politike do višine 102 tisoč evrov. V sklopu izgradnje kolesarske poti na Senovem v dolžini 745 metrov trenutno potekajo dela ob državni cesti.

Povezava po stari železniški progi rudnika Senovo

"Mogoče v teh časih gre za investicijo, ki morda ni najbolj udarna, je pa pomembna. Namreč gre za povezavo, ki poteka po stari železniški progi rudnika Senovo. Povezuje Brestanico in Senovo in zadnji odsek ceste, te kolesarske poti, mimo podjetja Papiroti in ob glavni cesti do mostička preko Dovškega potoka," nam je povedal krški župan Miran Stanko.

Med Krškim in Senovim 9 kilometrov kolesarske poti

"Turistično zanimiva in koristna"

"Ta pot bo sedaj povezana in dejansko bomo vzpostavili končno ta koridor, ki ga že dolga leta pravzaprav načrtujemo in ga tudi poskušamo dograditi. S tem bomo dobili celotno povezavo med Krškim in Senovim, v dolžini okoli devetih kilometrov, kar je zelo lepa pridobitev, mislim da bo turistično zelo zanimiva in koristna," še dodaja krški župan.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja