Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
20.09.2021
14:06
Zavod Sopotniki
Foto: Občina Krško
Zavod Sopotniki v občini Krško v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Posavje Krško starejšim občankam in občanom že od januarja 2018 zagotavlja brezplačne prevoze.

Med krškimi Sopotniki 321 aktivnih uporabnikov in 8 prostovoljcev

KRŠKO S pomočjo Sopotnikov lahko starejši iz zaledja občine lažje dostopajo do zdravnikov, v trgovine, na obiske, pokopališče, k frizerju itd., pri čemer prostovoljci starejše tudi spremljajo in jim pomagajo na poti do trgovine ali zdravnika. V občini Krško je trenutno osem aktivnih prostovoljk in prostovoljcev, od lanskega septembra do maja letos jih je bilo 17. V projekt je vključenih že 321 aktivnih uporabnikov.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Podžupan za en dan prostovoljec Sopotnikom

V okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti je podžupan občine Krško Vlado Grahovac v ponedeljek v okviru projekta Sopotniki tudi sam za en dan postal prostovoljec in po opravkih v Krško odpeljal starejšo občanko z Viher. Župan občine Krško mag. Miran Stanko se je na srečanju s prostovoljkami in prostovoljci Sopotnika zahvalil vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo za prevoze in spremstvo starejših občank in občanov.

"Potreb je vedno več"

O načrtih za prihodnje leto želijo v Krškem razširiti mrežo. "Potreb je vedno več, predvsem je cilj nabava novega, dodatnega avtomobila in pa privabiti še več prostovoljk in prostovoljcev," dodajajo.

(Občina Krško, bš, eP)

krško
zavod sopotniki
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja