Skip to main content
Torek, 28. november 2023
22.12.2020
20:16
Testiranje, Brežice
Grafika: ePosavje.com
Iz Zdravstvenega doma Brežice so sporočili, da bodo v času božično - novoletnih praznikov zagotovili PCR testiranje na COVID-19, testiranje bodo izvajali v soboto, 26. decembra in 2. januarja.

PCR testiranje na COVID-19 v Brežicah v času praznikov

Potrebno bo predhodno naročilo

BREŽICE Med božično - novoletnimi prazniki bo PCR testiranje na COVID-19 v Brežicah potekalo po sistemu drive-in pred zabojniki na parkirišču Zdravstvenega doma Brežice.

Dve soboti, od 10. do 14. ure

"Na testiranje v navedenih dneh se je potrebno predhodno naročiti na telefonsko številko 07 4668 250. Pri naročilu je potrebno posredovati podatke, kot so ime in priimek osebe, datum rojstva in telefonsko številko. Na dan testiranja vas bodo uslužbenke, ki izvajajo testiranje, obvestile o času testiranja," pravijo v Zdravstvenem domu Brežice. Testiranje bo potekalo v soboto, 26. decembra 2020, in v soboto, 2. januarja 2021, od 10. do 14. ure.

"Označite dejansko stanje glede obstoja znakov bolezni"

Odgovarjajte po resnici

V Zdravstvenem domu Brežice v zadnjem času pri izvajanju triaže na vhodu v dom zaznavajo, da uporabniki na vprašalniku ne označijo dejanskega stanja glede obstoja znakov bolezni. "Znake bolezni, kot so kašelj, boleče grlo, nahod, razkrijejo šele zdravniku z utemeljitvijo, da so znake zamolčali, ker so se zbali, da v tem primeru ne bodo pregledani. Uporabnike pozivamo, da ob izpolnjevanju vprašalnika natančno preberejo zastavljena vprašanja in nanje odgovorijo po resnici," dodajajo v sporočilu.

Z neresničnim prilagajanjem odgovoroov ogrožate sebe in zdravstveno osebje

Kot pravijo, bodo tudi v primeru pojavnosti znakov okužbe na COVID-19 pregledani, a v drugih prostorih in z ustrezno osebno varovalno opremo zdravstvenega osebja. Z neresničnim prilagajanjem odgovorov na vprašalniku uporabniki namreč ogrožajo sebe in zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Brežice

Opažajo, da veliko število pacientov ne potrdi možnosti obveščanja s SMS sporočili

Tudi v Brežicah so vključeni v nacionalni sistem enotnega obveščanja o rezultatih testiranja na virus SARS-CoV-2 s sms sporočili. Pacienti boste o rezultatu testiranja obveščeni s sms sporočilom s številke 051 285 886. V Brežicah sicer v zadnjih dneh opažajo, da veliko število pacientov ne potrdi možnosti obveščanja s sms sporočilom. V nadaljevanjju objavljamo podrobnejša navodila glede poteka obveščanja:

Navodila:

  • s številke 051 285 886 boste prejeli sms sporočilo, da je rezultat vašega testiranja na voljo.

  • na sporočilo odgovorite tako, da vpišete zadnja dva znaka številke z vaše zdravstvene kartice. V kolikor nimate ZZZS kartice, pa odgovorite s štirimestno letnico rojstva.

  • če boste odgovorili pravilno, boste v naslednjem sporočilu prejeli rezultat testiranja. V primeru pozitivnega rezultata boste prejeli tudi TAN kodo za aplikacijo #OstaniZdrav.

  • če na sms ne boste odgovorili, ne boste odgovorili pravilno ali boste zavrnili obveščanje po sms, vas bodo o rezultatih obvestili po telefonu iz ambulante COVID-19 Zdravstvenega doma Brežice.

  • v kolikor razpolagate z digitalnim potrdilom, lahko rezultat testiranja na COVID-19 preverite tudi na portalu zVEM: https://zvem.ezdrav.si .

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam