Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
10.10.2021
09:07
Foto: Matej Maček
V Ajdovščini so podelili nazive in priznanja v projektu Kulturna šola, ki ga organizira JSKD. Med dobitniki priznanj sta tudi Osnovna šola Brežice in Osnovna šola Artiče.

Priznanje za Osnovno šolo Brežice in Osnovno šolo Artiče

Osnovna šola Brežice je postala Naj kulturna šola leta 2021 v kategoriji "velike šole", Osnovna šola Artiče pa je prejela priznanje za posebne dosežke na področju folklorne dejavnosti. Letos je naziv Kulturna šola prejelo 75 osnovnih šol. Poleg naziva Naj kulturna šola so podelili še priznanja v treh kategorijah, povezanih z velikostjo šole, in za posebne dosežke na področjih gledališča, folklore, literature, likovne in filmske dejavnosti ter na področju varovanja kulturne dediščine.

Najimenitnejši naziv Najbolj kulturna šola 2021 je letos prejela Osnovna šola Preserje pri Radomljah. Kot je v obrazložitvi zapisala komisija, na šoli sledijo svoji viziji, ki sloni na vzgoji in izobraževanju srčnega, uspešnega in odgovornega učenca, ki se razvija ob spodbudi učiteljev in podpori staršev. Leta 2016  so že prejeli naziv Naj kulturna šola v kategoriji "velike šole".

Kulturna šola že petnajsto leto zapored

JSKD je projekt izpeljal že petnajsto leto zapored. Želijo, da bi bil projekt spodbuda za tiste šole, ki obšolskim kulturnim dejavnostim ne posvečajo dovolj pozornosti, in priložnost, da bi imeli vsi učenci, ne glede na to, katero šolo obiskujejo, možnost izbirati med čim bolj kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi dejavnostmi, so sporočili. Naziv Kulturna šola je doslej prejelo že več kot 300 osnovnih šol, v projektu pa lahko sodelujejo osnovne šole iz vse Slovenije.

(eP)

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Zadnje novice