Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
31.12.2021
07:53
Radeče, Zidani Most
Foto: ePosavje.com
Po letu in pol od začetka gradnje so se Radečani in vsi ostali vozniki na relaciji med Krškim in Celjem v torek že lahko zapeljali po razširjenem delu glavne ceste med Radečami in Zidanim Mostom.

Od Radeč do Zidanega Mosta že po novem delu ceste

RADEČE Na začetku lanskega junija so na glavni cesti Drnovo - Celje, med Radečami in Zidanim Mostom potekala obsežna gradbena dela, ko so na tem odseku razširili ozko glavno cesto proti Savi in izvedli podporne konstrukcije s pilotnimi stenami ter armiranobetonskimi zidovi. Na tem delu so izgradili tudi tri prepuste, uredili odvodnjavanje ter prometno in cestno signalizacijo.

Velik dan za Radeče in okolico

Gradbena dela so potekala v več fazah, po napovedih z začetka del je bil rok za dokončanje del 28. december 2021. In v torek, 28. decembra, so se voznice in vozniki že lahko zapeljali po novem delu ceste. Ko bodo vremenske razmere dovoljevale, bodo izvajalci na delu ceste od Radeč proti Zidanem Mostu položili še zadnji sloj asfalt in potem bo obnovljena cesta zasijala v polnem sijaju. Pogodbena vrednost gradnje, investitor je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, je (bila) 5.557.854,13 evrov.

radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi