Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
13.06.2022
14:18
ZPM Krško, Celovec
Foto: ZPM Krško
V sodelovanju s Slovensko prosvetno zvezo iz Celovca je Zveza prijateljev mladine Krško med 10. in 12. junijem sedmič zapored organizirala mednarodni tabor »Na prestolu strpnosti« v Celovcu.

Mednarodni tabor »Na prestolu strpnosti«

CELOVEC, AVSTRIJA Tabora, katerega namen je druženje in izmenjava izkušenj med mladimi, se je udeležilo 21 otrok in 2 spremljevalki. 21 mladih je spoznavalo posebnosti življenja na etnično mešanem območju, se izkustveno učilo strpnosti in osvežilo znanje nemškega jezika.

Prvi dan so si udeleženci ogledali Mladinski dom v Celovcu, kjer delujejo dijaški dom, knjižnica, popoldansko varstvo in vrtec. Ravnateljica mladinskega doma je predstavila šolanje koroških Slovencev in možnosti za nadaljnji študij mladih. Sledila je namestitev v Športnem centru CENTRIS v Šentjanžu v Rožu in spoznavni večer v nemškem jeziku.

Fotogalerija (Foto: Zveza prijateljev mladine Krško):

Naslednji dan so v dopoldanskem času potekale delavnice v nemškem jeziku in različne športne aktivnosti (tenis, odbojka in plezanje na plezalni steni). Po kosilu smo se odpravili na ogled Minimundosa, kjer so si udeleženci ogledali svetovno znane stavbe. Pot smo nadaljevali z ogledom Vojvodskega prestola, ki je bil del obreda s katerim so naši predniki podeljevali oblast svojim knezom in vojvodam. Dan smo zaključili s kopanjem in večerjo na jezeru Badesee St. Johann ter se utrujeni a polni novih vtisov vrnili v hišice. Večerno druženje je bilo popestreno s kvizom v slovenskem in nemškem jeziku.

Zadnji dan so v dopoldanskem času prav tako potekale aktivnosti v nemškem jeziku, kje so udeleženci ob razgibanih nalogah urili svoje znanje nemškega jezika in utrdili medkulturno sodelovanje. Po kosilu je sledilo kopanje v jezeru Badesee St. Johann ter športne in družabne igre. Tabor je bil glede na izvedeno anketo med udeleženci uspešno zastavljen in izveden.

Zveza prijateljev mladine Krško

krško

Pridružite se nam