Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
04.11.2020
14:28
Melania Trump in sevniški turizem, Srečko Ocvirk
Grafika: ePosavje
V Združenih državah Amerike štejejo zadnje glasovnice na predsedniških volitvah in v ospredju sta znova prva Sevničanka in najbolj znan slovenski zet. A kakšen je bil njun vpliv na Sevnico?

"Nekateri v Sevnici so pričakovali preveč"

"Zelo močnega neposrednega vpliva ni imelo, je pa imelo pozitiven vpliv"

SEVNICA Sevniški župan Srečko Ocvirk o vplivu prve dame Združenih držav Amerike in najbolj znane Sevničanke na turizem v občini pravi, da so nekateri v Sevnici od vsega skupaj pričakovali preveč. "Nekateri smo bili realisti in v okviru nekaterih pričakovanj, ki so se hitro oblikovala, da zelo močnega neposrednega vpliva ne bo imelo. Je pa imelo zelo pozitiven vpliv. Sedaj prihajajo turisti iz celotnega okolja, smo del globalnega sveta. Del je vpliva svetovnega spleta, del pa je tudi prepoznavnost Sevnice in Slovenije, ki je mogoča vzpodbuda za obisk," pravi sevniški župan.

Priložnost za Slovenijo, da je izpostavljena v turističnem delu

"Bistveno lažje je reklamirati našo turistično ponudbo po svetovnem spletu"

"Vsak dogodek, ki nek kraj postavi na svetovni zemljevid, je dobrodošel. Primer, da postane Melanija prva dama, je zagotovo pozitiven dogodek na promociji Sevnice in Slovenije. Glede na globalne razmere in velikost države, je to priložnost za Slovenijo, da je izpostavljena v turističnem delu in je bistveno lažje reklamirati našo turistično ponudbo po svetovnem spletu," ob tem še dodaja Ocvirk.

"Letošnje leto je bilo zaznamovano z lokalnimi, slovenskimi gosti"

In kot nadaljuje, "prva dama iz Sevnice ni tako močna promocija, da turističnim delavcem ne bi bilo potrebno ničesar storiti. Turistični delavci morajo izredno veliko investirati, oz. biti aktivni na trgu in potem se tudi turizem povečuje. COVID kriza nam je prinesla tudi to, da preko globalnih orodij in svetovnega spleta delujemo lokalno in žal je letošnje leto bilo zaznamovano z lokalnimi, slovenskimi gosti. Verjamem, da bo v prihodnje drugače in bomo zopet zanimivi za svetovne goste, predvsem pa evropske goste, ki prihajajo k nam - italijanske, avstrijske in nemške goste."

"Moramo se zavedati, da nismo množična turistična destinacija"

"Želimo si, da bi bil turizem pomembnejši v našem gospodarskem kolaču"

V Sevnici sicer natančnih podatkov o turistih, ki bi v občino prišli predvsem zaradi Melanije, nimajo. "Težko je ločiti goste, ki prihajajo k nam kot poslovni gosti in na tiste, ki prihajajo turistično v ta prostor. Opazen je trend povečevanja števila obiskov, vendar se moramo se zavedati, da nismo množična turistična destinacija in da smo majhna destinacija z relativno majhnim obiskom. Želimo si, da bi bil turizem pomembnejši v našem gospodarskem kolaču."

(eP)

turizem
video
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja