Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
17.06.2022
10:49
N1 info
N1 info
Spletni portal n1info.si, ki danes praznuje prvo leto delovanja, se je v slovenski javnosti zasidral kot odziven, zanesljiv, verodostojen in neodvisen vir informacij.

Meteorski vzpon N1 Slovenija že v prvem letu delovanja

Informativni spletni portal N1 Slovenija oziroma n1info.si je zaživel 16. junija 2021 ter v zadnjem letu postregel s številnimi ekskluzivnimi, odmevnimi in poglobljenimi zgodbami. Vsebine hitro vzpenjajočega se spletnega medija ustvarja 45 novinark in novinarjev, urednic in urednikov, snemalcev, fotografov, montažerjev, grafikov ter drugih sodelavcev, ki so vedno v središču dogajanja ter zavezani strokovnemu novinarskemu poročanju in ustvarjanju najbolj kakovostnih vsebin. V drugem letu delovanja pa nameravajo svojo ekipo okrepiti še z dodatnimi novinarskimi močmi, ki jim bo – tako kot vsem ostalim zaposlenim – omogočena redna zaposlitev, saj na N1 Slovenija ne verjamejo v prekarna delovna razmerja.

Blagovna znamka N1 deluje pod okriljem medijske družbe United Media. Njena izvršna direktorica Aleksandra Subotić je ob tej priložnosti čestitala ekipi N1 Slovenija in dejala: »Spletni portal N1 Slovenija je v samo letu dni dosegel zelo zavidljiv rezultat. Z verodostojnim novinarskim delom in objektivnim pokrivanjem vseh pomembnih dogodkov, kot so bili denimo protesti in volitve, si je pridobil pozornost slovenske javnosti. Zahvaljujmo se ekipi N1 Slovenija pod vodstvom Katje Šeruga za njihovo predano delo in čestitamo za sijajen uspeh.« Ob tem dodaja, da je United Media poleg širitve svojih operacij, zavezana negovanju neodvisnih medijev in integritete odličnih novinarjev njihove ekipe.

Na N1 Slovenija ni prepovedanih tem, niti vprašanj. Družbeno in politično dogajanje spremljajo z vseh zornih kotov ter pri tem iščejo mnenja vseh relevantnih in zanesljivih sogovornikov ter virov.

Odgovorna urednica in direktorica N1 Slovenija Katja Šeruga ob obletnici spletnega portala poudarja: »Ekipa N1 Slovenija je po prvem letu delovanja samo še bolj prepričana, da je strategija, ki smo jo ubrali, prava. V izjemno kratkem času je n1info.si postal eden najbolj relevantnih in zaupanja vrednih medijev v Sloveniji, kar navsezadnje potrjujejo tudi številke. N1 Slovenija se že prebija med prvih deset najbolj branih in obiskanih spletnih portalov v Sloveniji, kar je za tako kratek čas, kot je eno leto, izjemen dosežek. Veseli nas pozitiven odziv slovenske javnosti na vsebine, ki jih ponujamo in za katerimi stoji ekipa predanih, profesionalnih, verodostojnih in neodvisnih novinark in novinarjev. Postavili smo odlične temelje, zdaj gremo naprej. Zahvaljujem se celotni ekipi N1 Slovenija za opravljeno in za odlično vzdušje, ki ga vzdržujejo v redakciji.«

Neodvisnost in strokovnost so na portalu n1info.si potrdili tudi s pripravo soočenj v času nedavne predvolilne kampanje, v katerih so gostovali predstavniki vseh političnih usmeritev.

Svetovalec mednarodnega uredniškega odbora N1 in nekdanji direktor BBC World Service Peter Horrocks pa je delovanje slovenske ekipe pohvalil z izjavo: »Spletni portal N1 Slovenija je v svojem prvem letu delovanja kot najmlajši član družine N1 naredil izjemen vtis. Inovativna, neodvisna in neustrašna ekipa je že zaznamovala slovenski medijski prostor. Čestitke ob vašem prvem rojstnem dnevu!«

Ob praznovanju prvega rojstnega dne pa se v N1 Slovenija ne ozirajo samo nazaj, temveč se predvsem posvečajo prihajajočim izzivom ter si zastavljajo visoke cilje. Zavedajo se, da je prihodnost digitalna, zato bodo tudi v prihodnje razvijali spletne vsebine in različne formate digitalnega videa, ki so vsem dostopni kjerkoli in kadarkoli.

Pred kratkim predstavljen podkast, ki ga vodi Suzana Lovec, je v kratkem času postal zelo priljubljen med poslušalci. Zato bodo na N1 Slovenija s tem formatom poglobljenega podajanja vsebin nadaljevali tudi v prihodnje.

Posvetili pa se bodo tudi nadgrajevanju prijazne uporabniške izkušnje na spletni strani n1info.si in v mobilni aplikaciji N1 info, ki si jo lahko uporabniki brezplačno prenesejo v trgovinah Google Play in Apple Store.

oglasna novica

Pridružite se nam